Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Pesti paraszt

5.

 

 

Míg a két hadtápos oroszt, addig a tartalékos orvos tisztek – (Több, mint tízen, belgyógyász, sebész, fogorvos, többség a nagyatádi korházból.) – egy újszülött, alig egy-két napos – (Még a négy láb sok neki, a sok láb csak összegabalyodásra jó.) – szarvas gidát fogtak. Nem is kellett elkapni, mert mikor reggel kikeltek a hálózsákjaikból, bent gubbasztott a műtő sátruk sarkában. Miután Halomék leadták az ázsiai foglyukat az ezredtörzsnél, hallják az orvosok nagy tanakodását, hogy mitévők legyenek a kis szarvassal. Odáig már eljutottak, hogy a kis állatnak anyatejhez hasonló valamit kell szerezni, és azzal megitatni, de a további teendőkben sehogy sem tudtak megegyezni, ki nevelje fel, ki szoptassa, stb. Halomnak kész terve volt:

- Idefigyeljetek dokik! Az anyósom Sáskán lakik a Bakony alján, ide kb. 50 kilométer, elviszem hozzá a szarvast holnap este, neki van egy fekete kecskéje, a Melinda, - (Mindig ilyen hülye állatneveket talált ki, a kutyát például Gusztinak hívták.) - mit csak a tejéjért tart, majd a Mama meg a kecske felnevelik a kis jószágot, és ha már elengedhető lesz, akkor oda fogja adni a falu vadászának, hogy vigye vissza a bakonyi erdőbe. Lehet, hogy ennek a gidának az anyja valami éjszakai vadászat áldozata lett.

– Valószínű, - mondták az orvosok,

- sőt az is valószínű, hogy már a tarcsisok meg is ették a szarvas ünőt.

Címkék: 140

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu