Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Harrison Apostol

1.

 

                A Gőzteke tagjai az Illés 1973-as felbomlásáig minden elérhető Illés és KIT- (Koncz, Illés, Tolcsvay) - Egylet koncerten ott voltak, ha tudták, akkor a Balaton partjára is követték a zenekart.. A budai ifi parkban Alcserrel és Aszódival kiegészülve a csütörtök volt a napjuk mikor is a Gemini játszott. Kékes Zoli – (Későbbi Hungária és Dolly Roll gitáros, ki hinné?) – a legfrissebb Deep Purple-löket hozta egy az egyben, – (Magról-magra.) – köztük a nagy kedvencet a Child in time-ot.. Szabó Gyuri remek rockos hangon énekelt és a jövőbeni Fotexes Várszegi Gábor – (Kemény gyerek ez a Gábor le kell vágni a párárárám-pápá-pá-rárám; Gemini induló.) – volt a főnök, zenekarvezető, és a szünetekben Markó Andris egy elektromos zongorán, valamint  B. Tóth László* DJ a lengyel Grundig licence ZK 140-es orsós magnóján játszott John Lennont.

 

A csikágóiak ott voltak a parkban 1971. júliusában is az LGT bemutatkozó koncertjén, - (Locomotiv GT. – Gran Turismo, utal a tagok előtt álló hosszú útra.) - hol a zenekar nem fent a teljesen elzárt, védet színpadon, hanem lent a nézőtéri szinten játszotta az első lemez anyagát, egy alacsony fa dobogón. – (Ilyet még nem láttak a Gőztekések: - Lauxnak két lábdob, hosszú dobszóló a Hol van már az ezüst nyár végén”, a Frenreisz egyszerre két szaxofont, egy tenort és egy altot fúj a Tengelykezű félemberben”, - Adamis Anna szövege; - a kaliforniai pszihedelikus számokat lefordította magának és a benne levőket, főleg az érzelmi dolgokat magyarította. Ennél sokkal csúnyábban csinálta a Fenyő Muki a Hungáriás szövegekkel; - ő például az amerikai „limbo”-t lefordította magyar „limbó”-ra. - de a Hammond orgona és a Fender basszus is ritkaság számba ment a 70-es évek elejei magyar rock iparban. A legszembeötlőbb a Barta* igen kis testű, de nagyon hosszú nyakú arany, és az esti fényben gyönyörűen csillogó Gison gitárja volt. És ezután az LGT-vel elkezdődtek a május elsejei tabáni koncertek is, hol rendszeresen a Török Ádám vezette Mini volt az elő zenekar.)

 

Az Illés is adott évi egy ifi parkos koncertet, igaz, hogy nem nagyon vették komolyan a dolgot, Szabolcs a szokásos létráján ülve, kesztyűben basszusozott. Es persze ott volt az 1972-es május elsejei parki szezont nyitó Taurus  Ex. T 25-75-82 – (A név azt jelképezte, hogy a zenekart a Bika csillagkép jegyében alapították, a szám pedig Brunner Győző – Dobos főnök. - telefonszáma volt.) koncert. Ennek az eseménynek valamiért a 2000. évek elején nagy promóciós kampánya támadt, hülyére tributólt Taurus koncert felvételek kerültek elő, melyek Radics Béla királyságát voltak hívatva igazolni. A Taurus igen rosszul szóló koncertet adott. Alig volt cuccuk, főleg az LGT-hez, és az Illéshez viszonyítva, és elég hatásvadász gyenge számokat írt a Balázs Fecó. Béla királynál a legjobb időszakában is voltak kis hazánkban jobb szóló gitárosok, elsősorban Bartha Tamás, Kékes Zoltán, és nem sokkal utána a saját road-ja Tárai Tibusz is.

 

            Télen a Gőztekés legények a zuglói Danuviába – (Angol utca.) – jártak. Itt is volt Illés koncert, és minden vasárnap este elő zenekar, a Gezarol, – (Védett név miatt, a későbbi P. Mobil.) – kik pl: - végig játszották az Easy Rider – (Directed by: Dennis Hopper.) - film teljes zenei anyagát, a Schuster Lóri volt a brum-brummoló Harley-Davidson. – (Steppenwolf: Born to be wild.) -  És minden téli vasárnap estének a fénypontja az egyedül Led Zeppelint játszani képes és merő Generál, kik a lányokkal – (Mikrolied vokál: - Bódy Magdi, Várszegi Éva, Szigeti Edit.)  – kiegészülve sok dalt dolgoztak fel a Hair-ből is.

Címkék: 062

Kapcsolódó cikkek:

  A végén csapó 4.

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu