Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Az elmúlt 10 év legalább 8-as, vagy annál jobb filmjei

 

1.)  A fülke színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 81 perc, 2002 Megcsörren egy utcai telefon, egy férfi (Colin Farrell) felveszi. És majdnem belehal. És örökre megváltozik az élete. Mert egy mesterlövész hívja, aki a környező toronyházak egyik ablakából éppen rá céloz. Rég vadászik a férfira, mindent tud róla, ismeri a feleségét, a szeretőjét, a titkait és a vágyait. Beszélgetni akar a férfi bűneiről: büntet és jutalmaz. Habozás nélkül öl és pontosan céloz. A férfi nem teheti le a telefont, csak vár és válaszol. Szeretné túlélni ezt a hívást; szeretne túljárni a lesipuskás eszén. Közben megérkezik a rendőrség, vezetőjük (Forest Whitaker) tárgyalni kezd a férfival, akinek a fülkéje előtt egy halott hever. Azt hiszi, ő a tettes. Nem ért semmit. És az a nyugodt, kegyetlen hang a telefonban, egyre újabb követelésekkel áll elő. És a férfi nem teheti le a kagylót még akkor sem, ha rendőrök tucatjai szegezik rá a fegyvert.

 

2.) A mintadiák színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 95 perc, 2008 Egy Brad Cohen nevű fiatalember inspiráló, igaz története, aki Tourette-szindrómáját legyőzve tanár lesz.
A Hallmark filmdráma Cohen saját emlékiratán alapul, mely nemcsak együttérzést vált ki egy félreértett állapotról, hanem egyben tanulságos is.

 

3.) A rém színes, magyarul beszélő, amerikai-német életrajzi dráma, 105 perc, 2003 A megtörtént eseményeket feldolgozó film Aileen Wuornos, az Egyesült Államok első női sorozatgyilkosának történetét mutatja be. Wuornos kegyetlen gyermekkorának következményeként tizenhároméves korára prostituált lesz. Floridában "országúti prostiként" keresi a kenyerét, kuncsaftjai zömét kamionosok teszik ki. Egy bárban összeismerkedik Selbyvel, szerelmes lesz. Mivel állást nem talál, kénytelen tovább folytatni az ősi mesterséget. Amikor egyik vendégével elfajulnak a dolgok, önvédelemből lelövi a férfit, s ezzel gyilkosságok tragikus sorozata veszi kezdetét. Két éven belül hét férfit öl meg, elmondása szerint, mindannyiukat önvédelemből. Végül hat gyilkosságot ismer be, melyért a bíróság halálra ítéli.

 

4.) A United 93-as színes, magyarul beszélő, angol-amerikai filmdráma, 90 perc, 2006 Ez a lebilincselő, provokatív dráma az utasokról, a személyzetről és a légiirányítókról szól, akik egyre fokozódó rettegéssel figyelték, amint a United Airlines 93-as járata a negyedik eltérített repülővé vált a legszörnyűbb terrortámadás napján, 2001 szeptember 11-én.

Abban az alig 90 percben, amit a gép a levegőben töltött, a világ az erőszak új korszakába lépett. A filmesek az elátkozott gép fedélzetén és a földön történteket az utasok és a személyzet családtagjaival, repülésirányítókkal, a 9/11 bizottság tagjaival és más személyekkel készített interjúk alapján rekonstruálták tehetséges, ám javarészt ismeretlen színészek segítségével.
A végeredmény egy valós időben játszódó, döbbenetes erejű krónika lett a modern és a régi világ pusztító erejű ütközéséről és a bátorságról, amely ebből a tragédiából született.
   5.) A vizsga színes, magyar thriller, 90 perc, 2010 1957. december 24. A zűrzavaros októberi események után az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy ügynökei közül kiben bízhat meg a jövőben, ezért egytől-egyig próbára teszi azok lojalitását a rendszerhez. A szép karrier előtt álló tartótisztnek, Jung Andrásnak (Nagy Zsolt) éppen a szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából többek között atyai tanítómestere, Markó Pál (Kulka János) figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha András ezt tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán az eddig szigorúan titkolt szerelmével, Évával (Hámori Gabriella), és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is. A névsornak azonban lába kél, András megtudja, hogy Éva egyáltalán nem az, akinek hitte, és lassan az is kiderül, hogy senki sem bízhat meg a másikban.

 

6.) Az ifjú Viktória királynő színes, magyarul beszélő, angol-amerikai történelmi dráma, 100 perc, 2009 Haldoklik IV. Vilmos angol király, és törvényes örököse nem lévén, az ifjú Viktória hercegnő a trón várományosa. Az alig tizennyolc éves lánynak nem volt boldog gyermekkora, poroszos nevelésben részesült, az anyja, Lehzen bárónő állandó ellenőrzés alatt tartotta. Anyja tanácsadója, Sir John Conroy megpróbálja rávenni, hogy írjon alá egy megállapodást, miszerint anyja lesz a régens, míg Viktória el nem éri a huszonöt éves kort. Ám Viktóriát kemény fából faragták, miután 1937-ben királynővé koronázzák, függetleníti magát az anyja befolyásától. Miközben kezébe veszi a birodalom irányítását, szíve az unokatestvéréért, Albert hercegért dobog.

 

7.) Becstelen Brigantyk színes, magyarul beszélő, amerikai-német háborús filmdráma, 153 perc, 2009 A megszállt Franciaországban Shosanna szemtanúja lesz, ahogy a német Hans Landa ezredes lemészároltatja a családját. A lánynak sikerül megszöknie. Új személyiséget felvéve Párizsban telepszik le, ahol egy mozit üzemeltet. Közben az amerikai Aldo Raine hadnagy zsidó katonákból verbuvál csapatot, amely a brutális akciói miatt kétes hírnévre tesz szert a németek között. A német vezetés Shosanna moziját szemeli ki az új propagandafilm premierjére, melyen a Führer és a többi vezető is megjelenik. Miközben Shosanna merényletre készül, Raine csapata is akcióba lendül, hogy a helyzetet kihasználja.

 

8.) Cukorfalat színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 104 perc, 2005 Hayley egy szép és vonzó 14 éves kamaszlány, aki kortársaihoz hasonlóan, sokat lóg az interneten. Egy chat-szobában megismerkedik Jeff-el, a 32 éves fotóssal és pár hét levelezés után találkoznak egy kávézóban. A kialakulóban lévő vonzalmat a személyes találkozás csak megerősíti és bár érzi, hogy a tűzzel játszik, Hayley beül a nála jóval idősebb Jeff kocsijába és elmegy vele a férfi házába. A Los Angeles dombjai között meghúzódó villa falait tinédzserlányokról készült provokatív fotók borítják és Hayley-nek nem lehet kétsége afelől, hogy a férfi vonzalma nem konkrétan neki szól, hanem a kiskorú lányok iránt érzett pedofil vágy hajtja.
Jeff itatni kezdi a lányt és pár pohár után már forr körülöttük a levegő. A férfi egyre különösebben viselkedik és egyre agresszívabbá válik, amikor a lány vetkőzni kezd, hogy fotókat készítsen róla. Ám néhány pillanattal később Jeff előtt elhomályosul a világ, és elvágódik a földön. Amikor magához tér, nem tud megmozdulni. Egy székhez van kikötözve és Hayley-vel néz farkasszemet. Folytatódik a macska-egér játék, de most már vérre menő harccá válva. Átlépték a határt és nincsen visszaút. A lány meg akarja akadályozni, hogy a férfi valaha is molesztálhasson egy
gyereklányt. Csak egy kés és egy jéggel teli zacskó kell hozzá.9.) Én, a robot színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 115 perc, 2004 Del Spooner (Will Smith), a chicagói rendőrség detektívje legújabb ügye során a U.S. Robotics gyár egyik alkalmazottja halálának körülményeit vizsgálja. Az elkövető egy gép, ám ez lehetetlen. Hiszen minden robot agyába be van égetve a robotika három alaptörvénye: gép nem bánthat embert, engedelmeskedik az emberi parancsnak (kivéve, ha ezzel megszegné az első szabályt) és ügyel saját épségére (kivéve, ha ezzel megszegné az első két szabályt). Ha mégis egy robot az elkövető, annak következményei beláthatatlanok.

 

10.) Ház a ködben színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 121 perc, 2003 Massoud Amir Behrani iráni bevándorló megtakarított pénzének jelentős részét arra fordítja, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtse meg lánya számára a tökéletes házassághoz. A mennyegzőt követően vagyona maradékából házat vásárol egy aukción, nem sejtve, hogy ezzel egy jogi huzavona kellős közepébe kerül a ház volt tulajdonosával. Kezdetben csak a paragrafusok ütköznek egymással, ám később a személyes ellentétek komoly konfrontálódást eredményeznek tragikus következményekkel.

 

11.) Hold színes, magyarul beszélő, angol sci-fi, 97 perc, 2009 Sam Bell asztronauta (Sam Rockwell) egyedül dolgozik a Holdon, számítógépe, Gerty segítségével küldi az itt kitermelt erőforrást a Földre, ezáltal megmentve bolygónk összeomlott energiagazdálkodását. A Holdon eltöltött hároméves megbízásának végéhez közeledve saját magával kerül összeütközésbe.

 

12.) John Lennon meggyilkolása színes, magyarul beszélő, angol életrajzi dráma, 114 perc, 2006 Életrajzi film Jonas Ball főszereplésével, aki Mark Chapmant az 1980. decemberében John Lennont meggyilkoló testőrt játssza. A 'Zabhegyező' című könyv elolvasása után Chapman a fejébe veszi, hogy elteszi láb alól az extravagáns életmódot folytató Lennont. Sötét tervet dolgoz ki és New Yorkba utazik, hogy végezzen a világ egyik legkedveltebb emberével.

 

13.) Köntörfalak színes, magyar filmdráma, 80 perc, 2009 A történet egyetlen pesti éjszakán játszódik. A belvárosban, egy félresikerült randin szóba elegyedik egymással két vadidegen. Úgy tűnik, a mackós megjelenésű Zolinak semmi esélye a csinos Esztinél. A férfi kitartó, léha rámenőssége azonban megteszi a magáét, és amikor azzal kecsegteti a lányt, hogy megmutatja neki az összenőtt lábujját, az felviszi magával a lakására. Miközben Zoli kitartóan ostromolja a lányt, betoppan Eszti bátyja. Kiderül, hogy Zoli ismeri Gábort, akivel hosszú évekkel ezelőtt megcsalta a felesége. Az asszony azóta meghalt, és Zoli egyedül neveli a két kisfiát. Hirtelen feszültté válik minden.   

 

14.) Kutyahideg színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 120 perc, 2006 Jerry (Paul Walker) egy tudóscsoport túravezetője az Antarktiszon, nyolc szánhúzó kutyájával a legkeményebb hidegben is teljesítik a küldetést. Ám amikor az évszázad vihara közeledik, evakuálják a bázist. Abban a hitben, hogy a kutyákért 3 óra múlva visszajönnek, Jerry kiköti a nyolc ebet. A visszatérést azonban a vihar meghiúsítja. Jerry képtelen beletörődni a helyzetbe, és minden követ megmozgat, hogy visszamehessen. 15.) Másnaposok színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2009 Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében: ezért szokták boldog vőlegények és még boldogabb haverjaik alaposan elbúcsúztatni a legényéletet. Ebben a Las Vegas minden kocsmájában, bárjában és egyéb mulatóhelyén játszódó vígjátékban annyira jó munkát végeztek a cimborák, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol út közben elveszítették az ifjú férjjelöltet. Kétségbeesett nyomozásba kezdenek. Szerencsére, az előző napi dorbézolásról maradt néhány nyom: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipősfiókban és Mike Tyson a nappaliban. Ezek és homályos emlékeik segítségével igyekeznek bejárni előző éjszakájuk minden állomását: mire kezdődik az esküvő, elő kell keríteniük a köddé vált vőlegényt!  16.) Match Point színes, magyarul beszélő, angol-amerikai-ír-orosz romantikus dráma, 124 perc, 2005 Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers) a jóképű és megnyerő modorú fiatalember bármire hajlandó, hogy gazdag legyen. Kap is a lehetőségen, amikor egyik tanítványa, a tehetős Tom (Matthew Goode) a pártfogásába veszi. A simulékony Chris behálózza Tom nővérét, Chloét (Emily Mortimer) és rövid időn belül feleségül is veszi. Hamarosan azonban szemet vet Tom menyasszonyára, Nolára (Scarlett Johansson) is, aki enged a bűnös csábításnak.

 

17.) Mindig gengszter akartam lenni fekete-fehér, magyarul beszélő, francia vígjáték, 113 perc, 2007 Négy történet, melynek szálai egy országúti étteremben fonódnak össze. Franck egy piti bűnöző, aki az étterem kirablásán töri a fejét. Suzy, a pincérnő rájön, mit forgat a férfi a fejében. Léon és Paul a busás váltságdíj reményében elrabolja egy üzletember lányát. Nem sejtik, hogy hamarosan nekik kell védőszárnyuk alá venni őt, miután öngyilkos akar lenni. Közben két kiöregedett rocker vacsora közben elbeszélget egy ellopott zeneszámról. Végül négy öregúr, az egykori bankrablók kicsempészik ötödik társukat a kórházból, akinek utolsó kívánsága, hogy a régi búvóhelyükön szeretne meghalni.

 

18.) Mozdulatlan túsz színes, magyarul beszélő, amerikai-német-kanadai akciófilm, 92 perc, 2002 A magát csak Joe-nak szólító apa (Wesley Snipes) számára új időszámítás kezdődik, amikor elveszti a gyermekét. Az egykori kommandós és CIA-s harcban edzett, akit semmi sem tarthat vissza végzetes elhatározásától. Terve katonához illően tökéletes: túszul ejti a befolyásos, mindenre képes fegyverkereskedőt, Liberty Wallace-t (Linda Fiorentino), méghozzá egy nyilvános park közepén. Rögtön kitör a pánik, amint kiderül, hogy az ártalmatlan járókelőket is veszélyezteti a bomba és a mindent figyelemmel kísérő távcsöves puska.

 

19.) Otthonkeresőben színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 96 perc, 2007 Amikor Frankot (John Leguizamo), feleségét Angelát (Leonor Varela) és a két gyermeküket kilakoltatják New York-i lakásukból, akkor nincs más választásuk, egy hajléktalanszállóra kell menniük. Karácsony este jó hírt kapnak: a közelben új lakásokat építenek, ahol még egy lakás lefoglalható, viszont Franknak a nap végére munkát kell találnia, hogy teljesítse a jelentkezési feltételeket.

 

20.) Pincér színes, holland-belga vígjáték, 97 perc, 2006

 

A mindig újat kereső író-rendező maga játssza Edgart, a címszereplő pincért, akit felettesei gátlástalanul kihasználnak. Az életunt felszolgáló a találóan The Westnek keresztelt, lepattant étteremben szolgája ki a vendégeket. Magánélete sem alakul fényesen, fárasztja a felesége, a követelőző szeretője és a szomszédokkal való ellenségeskedés. Ezért felkeresi otthonában az írót, aki az élete történetét papírra veti, és egy kis változatosságért esedezik. Edgar életének rosszra fordulásáért viszont nem az írót, hanem annak feleségét terheli a felelősség, aki beavatkozik férje munkájába.

 

21.) Szemekbe zárt titkok színes, magyarul beszélő, argentin-spanyol filmdráma, 127 perc, 2009 Benjamín Esposito egész életében a törvényt szolgálta. Miután nyugdíjba vonul, elhatározza, hogy regényt ír, amely egy megtörtént bűnügyen alapszik, amelynek a munkája révén ő is tanúja volt. Ezzel talán lezárhatja az ügyet, amely azóta is kísérti. A történet egy kegyetlen gyilkosság krónikája, melyet 1973-ba Buenos Airesben követtek el, és amelynek tettesét nem sikerült elfogni. Benjamín azonban a múlt feltárásával a saját érzéseivel, döntéseivel is szembesül, beleértve a főnöknője, Irene iránt érzett beteljesületlen szerelmét.

 

 

22.) Team Building színes, magyar-német játékfilm, 90 perc, 2010 Mennyiben segíti a mindennapokban való eligazodást a manapság oly népszerű, team buildingnek nevezett agymosás? Mennyiben segít megválaszolni életünk alapvető kérdéseit? Mennyire képes egy volt kommunista ország embere elsajátítani a "szép új világ" diktálta értékrendet? Mennyire képes egy Nagy-Britanniából importált tréner megérteni az olykor túlságosan is kelet-európai viszonyokat?
Péter videósként dolgozik egy vidéki csapatépítő tréningen. A fiatalember munkája abból áll, hogy felveszi a hétvégén történteket: rögzíti a résztvevők emlékezetes pillanatait, megaláztatásait, a csapatépítést, a külföldi tréner időnként kegyetlen, ám hatásos módszereit. Péter vállalja, hogy elkészít egy összegző filmet a hétvégéről. A műsoros esten be is mutatják, azonban senki nem azt kapja, amire számított.
Társadalomrajz egy országról, amely kivívta a szabadságát.

 

23.) Vaskabátok színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 115 perc, 2007 Nicholas Angel túl jó zsaru, ténykedése egyre kínosabb a testület számára. A felettesei ezért Londonból áthelyezik az isten háta mögötti falucskába. A szuperrendőr nehezen találja helyét az álmos településen, ahol látszólag még a bűnözők is alszanak. Ráadásul a teszetosza, az amerikai akciófilmekért rajongó Danny személyében új társat kap. Amikor már úgy tűnik, Angel számára minden elveszett, az idilli falucska életét borzalmas balesetek sora kavarja fel. Angel azonnal akcióba lép, gyanakodni kezd, hogy Sandford talán nem is olyan ártatlan hely, mint amilyennek látszik.

Címkék: az elmúlt 10 év legalább 8-as osztályzatot érdemlő filmjei

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu