Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Jóestét kedves Olvasó!

 

Rögtön az elején muszáj beszámolnom a vacsiról, amit tegnap este csináltam. Ebédnek indult, de a bokros teendőink miatt lett kb fél 4 óra mire elkészült és megettük, ezért lett estebéd.

Reggel látom üres a hűtő, kéne majd főzni, így elővettem a legújabb receptújságjaim, és végiglapoztam, (kellemes időtöltés) de nem találtam igazit, kinéztem egy szilvalevest, meg egy almáspitét, de ugye egyik se igazi kaja. Így fogtam a kis vödröm, és elindultam a kertbe gyűjtögetni, hogy miből lehetne főzni.

A brokkolit pécéztem ki. Meg némi póréhagymát szedtem még.

Aztán kerestem egy brokkolis receptet.

Többet talátam, de ezt választottam: http://www.nosalty.hu/recept/brokkoli-csoben-sutve

Ami még hiányzott, és nem volt itthon, beszereztem a Gyulánál, aztán nekiláttam. Forraltam vizet, abban kifőztem a brokkolit, majd ugyanabban a vízben főztem ki egy kis spagettitésztát. Kiolajoztam a tepsit, bele a tészta, rá a hagyma, rá a brokkoli és a sonka. Aztán megcsináltam a besamelmártást, lereszeltem a sajtot, rá a brokkolikra, be a sütőbe.

Amíg sült, azalatt megcsináltam az almáspitét. (előre elkészített fagyasztott leveles tésztából, piskótakorong, puding és az alma) Borzalmasan egyszerű süti lett, és nagyon fincsi!

Kb fé óra alatt megsült a brokkoli, aztán be a pitea sütőbe.

Gyorsan megcsináltam a szilvalevest (ez lett az eéd egyetlen említésre se méltó része, a receptje "ment a levesbe" ) De mivel a gyümölcsleves hidegen jó, ezért hamar csak a brokkolit faltuk fel. Mire befejeztük az estebédet, addigra kész lett a pite. 10 percre nem tudtam leüli, de a főzés, az evés és az elpakolás összesen kb 2 órát vett el az életemből.

Ez a brokkoli isteni finom lett, komolyan. És ezt én mondom, aki alapvetően nem szereti ezeket a tespibe rakott, csőben sült mindeféléket.

Próbáljátok ki, megéri!

 

A pite receptjét nem a neten néztem, de most nem írom le, ha érdekel valakit, akkor írjon rám és leírom.

Szlovák almáspite a neve. Ezért nem olyan, mint a mi szabvány piténk. De (bár imádom a nagymamám pitéjét is) ez tán jobb mint a magyar pite, a puding miatt azt hiszem.

Itt egy kép róla:

http://kepkezelo.com/images/6gwvjquh7nbqz9n5833.jpg

 

Nyammiii

Címkék: ebéd rakot brokkoli vacsora

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu