Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

kókuszkrémes torta mozaikja

Hozzávalók:

Mézes tortalap:

20 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
1 tojás
10 dkg porcukor
2,5 dkg margarin

Piskótalap:

4 tojás
20 dkg porcukor
4 evőkanál hideg víz
5 dkg porcukor
½ csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
20 dkg liszt

Krém:

5 dl tej
5 evőkanál liszt
20 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A mézes laphoz az alapanyagokat a liszt és a szódabikarbóna kivételével vízgőz fölött, állandóan kevergetve pár percig főzzük, majd levesszük, és a szódabikarbónás, szitált lisztet beledolgozzuk. A masszából sütőpapírral bélelt 22 cm tortakarikába simítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C) 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk és ketté vágjuk.

A piskótához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd tovább verve, kanalanként adagoljuk bele a vizet, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaós, sütőporos, szitált lisztet, és beleforgatjuk lazán a tojások fehérjének keményre vert habját.
Papírral bélelt, közepes méretű tepsiben sütjük ki, kihűtjük.

A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra verjük, a tejkrémet kanalanként hozzáadjuk, és vaníliás cukorral, kókuszreszelékkel ízesítjük.

A kihűlt piskótát két lapra elfelezzük, egymáson hagyva a lapokat, hosszanti irányban öt egyforma csíkra vágjuk, így 10 db, kb. 35x5 centis csíkunk lesz.

A krém negyed részét félretesszük, a többivel a csíkok egyik oldalát kenjük meg, és a torta alsó mézes korongját. Az első megkent csíkot szorosan feltekerjük, és a korong közepére állítjuk.
A többi krémes tésztacsíkot is az álló tekercs köré tekerjük, így teljesen befedjük a korongot.

A félretett krémmel megkenjük a tekercs tetejét, befedjük a másik mézes lappal. Díszítjük ízlés szerint. Én vajkrémmel vontam be és a díszítés is abból készült.A zöld színt spenóttal színeztem, a lilás-rózsaszínt pedig céklával.

Címkék: saját munkám  

Kategória: Család, gyerek

Látta 302 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

hegyine ancika üzente 7 éve

Marika!!! Nagyon szépek a mézes figuráid!! Gratulálok!! Puszi Anci.

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Kedves Marika! Gratulálok a gyönyörűséges tortáidhoz!!! Profi munka! Nagyon tetszik! Anna

hegyine ancika üzente 9 éve

Marika!!! Nagyon ügyes vagy!!! Remélem volt öröm a meglepinek!!!

Keresztúri Lajos üzente 10 éve

Szép virág, járja ...!!!

hegyine ancika üzente 10 éve

Marika!!! Ez a csokor mintha élő lenne, gyönyörű!!! Gratulálok!!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu