Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

István napra 2011

Hozzávalók I.:
15 dkg. p.cukor
12 dkg.vaj
3 db. tojás
18 dkg.liszt
1 cs.sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Ezeket az anyagokat nagyon jól kikeverünk szinte habosra és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk. Ez lesz a torta alja és teteje.

Hozzávalók II.:
3 db. tojás
3 evőkanál víz
3 evőkanál liszt
1 evőkanál étk.keményítő
3 evőkanál cukor
1,5 cs. sütőpor

Ebből piskótatekercset készítünk, amit még forrón feltekerünk.

Töltelék I.:
A barna tésztához.
6 dl. tejből, 2 cs. tejszínízű pudingporból, 2 /púpos/ evk. kakaóporból és ízlés szerinti cukorból elkészítjük a pudingot. Még forrón beletesszük a finomra darált földimogyorót. Én 20 dkg
mogyoróból kb egy jó maréknyit hagytam amivel majd a torta oldalát szórtam
be. 20 dkg. pár csepp citromlével habosra kevert vajból kb. 6-8 dkg félre tettem és a többit szintén hozzákevertem a mogyorós krémhez. Ebből ismét félre tettem annyit, amit majd a torta külsejére kentem a többi krém fele pedig a barna lap egyik felére került.

Töltelék II.:
A piskótatekercshez.
2,5 dl. tej ehhez 1 cs. tejszínízű pudingpor, 10 dkg. apróra darabolt datolya amit a forró tejben előfőztem egy - két percig /ha kell burgonya nyomóval kissé meg lehet törni/ most cukor nélkül, mivel a datolya elég édes, szokásos módom pudingot főztem. Miután kihűlt hozzákevertem a félre tett vajat. Ez került a tekercsbe, aminek a két végét kb. 2 cm-t levágtam a maradékot 8 egyforma darabra felvágtam és ezeket raktam a mogyoróskrémre úgy, hogy középre egy tekercs és a többi pedig körbe-körbe a hasukkal kifelé. Előzőleg levágott végekkel pedig a lyukakat töltöttem meg.
Most a mogyoróskrém másik fele jön újból és a tetejére a második barna lap.
A félre tett krémmel az oldalát bekentem és megszórtam a szintén félre tett mogyoróval. A torta tetejére nem szabad szórni annak simának kell maradni, mivel fondant kerül rá.

A kész torta miután már jól kihűlt, rákerült a díszítés.
Fehér és kék színű fondant lett a "terítő" és arra került a már korábban elkészített cukorhab dísz.

Címkék: saját munkám  

Kategória: Család, gyerek

Látta 107 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

hegyine ancika üzente 2 éve

Marika!!! Nagyon szépek a mézes figuráid!! Gratulálok!! Puszi Anci.

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Kedves Marika! Gratulálok a gyönyörűséges tortáidhoz!!! Profi munka! Nagyon tetszik! Anna

hegyine ancika üzente 5 éve

Marika!!! Nagyon ügyes vagy!!! Remélem volt öröm a meglepinek!!!

Keresztúri Lajos üzente 5 éve

Szép virág, járja ...!!!

hegyine ancika üzente 5 éve

Marika!!! Ez a csokor mintha élő lenne, gyönyörű!!! Gratulálok!!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu