Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

gyümölcszselés mézes szelet

Lapokhoz:
20x33 cm tepsihez

35 dkg liszt /felesben szoktam, félfogós búzaliszt és telj.kiörlésű tönkölyliszt/
6 dkg zsiradék / fele de legalább harmada libazsír, a többi vaj/
1 púpos evők. méz
1 evők. cukor
1 db tojás
fél.cs.szalalkáli
pici só
és annyi joghurt, hogy jól nyújtható legyen

Lisztet, cukrot, sót, szalalkálit és a zsiradékot gyors mozdulatokkal alaposan össze vegyítjük, legjobb aprító géppel mert nem melegszik fel a kezünktől a zsiradék. Majd a tojást mézet és kevés joghurtot kikeverük, a lisztes keverékhez adjuk. Ha még szükséges johurtot adunk hozzá.
Három világos lapot sütünk belőle, zsírozott, lisztezett tepsi hátán 200 fokon.

Zselékhez:
1-1 liter darabos gyümölcs pép /mirelit/
én epret és őszibarackot használtam.
cukor ízlés szerint én csupán 1-1 púpos evők.nádcukrot tettem hozzá.
eperhez fél mokkáskanálnyi ánizst
barackhoz fél kis diónyi gyömbért reszeltem
mikor külön, külön felforrt akkor hozzáadtam az előre gyümölcsök levében feloldott 2-2 g. zselatint, ezzel épp csak rottyant kicsit.

Hidegre hűlt lapok egyikét fóliával bélelt tepsibe /amin sült/ tettem tetejével lefelé
erre jött az egyik kicsit meleg zselé majd a következő lap és szintén zselé, amire a harmadik lap került.
Enyhén megnyomkodtam és mehet hülni. Legjobb este készíteni és reggelig nyugisan hül és pihen.

Tetejétre:
6 dkg Tibi ét csoki gőz felett melegítve,
1 kávéskanálnyi olaj
Kávéhab:
0,7 dl zsíros tej
fél mokkás kanálnyi nescafé /ezt forró tejben kell feloldani, majd jól lehűteni/
fél csomag Dr.Oetker tejszín ízű hab por, amit alaposan ki kell habosítani.
Persze lehet valódi tejszínnel is.
Kávéhab helyett a még meleg csokit meg lehet szórni darált dióval vagy enyhén pirírott mandula forgáccsal.

Címkék:  

Kategória: Család, gyerek

Látta 131 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

hegyine ancika üzente 7 éve

Marika!!! Nagyon szépek a mézes figuráid!! Gratulálok!! Puszi Anci.

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Kedves Marika! Gratulálok a gyönyörűséges tortáidhoz!!! Profi munka! Nagyon tetszik! Anna

hegyine ancika üzente 9 éve

Marika!!! Nagyon ügyes vagy!!! Remélem volt öröm a meglepinek!!!

Keresztúri Lajos üzente 9 éve

Szép virág, járja ...!!!

hegyine ancika üzente 9 éve

Marika!!! Ez a csokor mintha élő lenne, gyönyörű!!! Gratulálok!!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu