Kis türelmet...
Lapokhoz:
20x33 cm tepsihez
35 dkg liszt /felesben szoktam, félfogós búzaliszt és telj.kiörlésű tönkölyliszt/
6 dkg zsiradék / fele de legalább harmada libazsír, a többi vaj/
1 púpos evők. méz
1 evők. cukor
1 db tojás
fél.cs.szalalkáli
pici só
és annyi joghurt, hogy jól nyújtható legyen
Lisztet, cukrot, sót, szalalkálit és a zsiradékot gyors mozdulatokkal alaposan össze vegyítjük, legjobb aprító géppel mert nem melegszik fel a kezünktől a zsiradék. Majd a tojást mézet és kevés joghurtot kikeverük, a lisztes keverékhez adjuk. Ha még szükséges johurtot adunk hozzá.
Három világos lapot sütünk belőle, zsírozott, lisztezett tepsi hátán 200 fokon.
Zselékhez:
1-1 liter darabos gyümölcs pép /mirelit/
én epret és őszibarackot használtam.
cukor ízlés szerint én csupán 1-1 púpos evők.nádcukrot tettem hozzá.
eperhez fél mokkáskanálnyi ánizst
barackhoz fél kis diónyi gyömbért reszeltem
mikor külön, külön felforrt akkor hozzáadtam az előre gyümölcsök levében feloldott 2-2 g. zselatint, ezzel épp csak rottyant kicsit.
Hidegre hűlt lapok egyikét fóliával bélelt tepsibe /amin sült/ tettem tetejével lefelé
erre jött az egyik kicsit meleg zselé majd a következő lap és szintén zselé, amire a harmadik lap került.
Enyhén megnyomkodtam és mehet hülni. Legjobb este készíteni és reggelig nyugisan hül és pihen.
Tetejétre:
6 dkg Tibi ét csoki gőz felett melegítve,
1 kávéskanálnyi olaj
Kávéhab:
0,7 dl zsíros tej
fél mokkás kanálnyi nescafé /ezt forró tejben kell feloldani, majd jól lehűteni/
fél csomag Dr.Oetker tejszín ízű hab por, amit alaposan ki kell habosítani.
Persze lehet valódi tejszínnel is.
Kávéhab helyett a még meleg csokit meg lehet szórni darált dióval vagy enyhén pirírott mandula forgáccsal.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 144 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!