Kis türelmet...
grillázs: 1 rész darált dió és 2 rész cukor.
Virágok anyaga saját készítésű marcipán, mely az alábbiak szerint készült.
marcipán:
10 dkg mandula és 15 dkg. porcukor.
mandulát forraltam 1-2 percet annyi vízben ami ellepte, majd leszűrtem és lehéjaztam.
Egy nap kiterítve száradni hagytam, ez után diódarálón ledaráltam és még egyszer kávédarálón is mégpedig úgy, hogy a kimért cukorból egy púpos evőkanálnyit szétosztottam minden adaghoz. Így nagyon finom szinte por állagú anyag lett.
A megmaradt cukor kb. felét annyi vízzel tettem fel forrni ami épp csak ellepte. Jó alaposan /habzásig/ forraltam majd, mikor langyosra hűlt a maradék cukor és a mandula keverékéhez öntöttem.
Ezt a masszát nagyon-nagyon kigyúrtam.
Cukorhab: 1 tojás fehérje pár csepp ecet és 20 dkg.átszitált porcukor, amit kb.
10 percig vertem.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 7 éve
Látta 178 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!