Kis türelmet...
Hozzávallók:
2x 3 db. tojásból piskóta
10 dkg.pirított mandula forgács
Töltelék:
fél kg. túró, 6 dl. tejszín, citrom héja, és leve, ízlés szerinti cukor, 2 cs. zselatin fix, és 2 db. kis kockákra vágott nektarin.
Középen:
3 dl. tejszín, 10 dkg. Tibi keserű csoki
pirított mandula forgács
Tetejére: 5 dkg. olvasztott boci tej csoki és szintén pirított mandula forgács
Készítése:
túrót cukorral, citrom héjjal és a levével alaposan kikevertem és hagytam pihenni, hogy a cukor jól el tudjon olvadni.
6 dl. tejszínt /én "hulalalát" használtam/ kemény habbá vertem (( ebből lopiztam annyit, ami gondoltam elegendő lesz a díszítéshez.)) amiben a zselatin fixet óvatosan apránként szintén bele kevertem. A túrót ismét jól átdolgoztam és hozzáadtam a kemény habot. Nagyon-nagyon kell vele sietni mert gyorsan köt, mivel minden jó hideg!!!
Ez került a ketté vágott egyik torta lapra amibe még a nektarin darabok felét is elosztottam. Következett a második ketté vágott tortalap, e közé került a csokis töltelék és a pirított mandula egy része.
Csokis töltelék készítése:
A tejszínt az össze tört csokival felmelegítettem, amíg teljesen egyneművé vált. Jól lehűtöttem és szintén keményre vertem.
Következett a túrós krém másik fele a megmaradt nektarin darabokkal, amit befedtem az előző piskóta lap másik felével.
Készre töltött tortát hűtőben több órát hűtöttem!
Tetejére olvasztott tejcsoki és pirított mandula forgács került.
Az oldalát szintén tejszínnel vontam be amibe mandula forgácsot hintettem
.
Végső díszítést pedig natúr házi marcipánból előre elkészített rózsácskák és körben tejszín levélkék adták meg.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 146 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!