Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Amit a zöldfűszerekről tudni kell

  
 
  Bazsalikom - paradicsom, bab, zöldség, zsíros hús, szárnyas ízesítésére. A friss levelet finomra vágva adjuk az ételhez.
- Borágó - uborka, saláta, fűszeres szósz ízesítésére. Frissen használjuk.
- Borsfű - bab, paradicsom, uborka, szárnyas, máj ízesítésére. Csak rövid ideig főzhető.
- Borsmenta - bárányhús, saláta, desszert ízesítésére, tea készítéséhez. Jól fagyasztható és szárítható.
- Citromfű - saláta, szósz, hal, hús, desszert, italok ízesítésére. Íze hasonló a citroméhoz. Használható frissen, fagyasztva vagy szárítva.
- Fokhagyma - disznó- és bárányhús, fasírt, zöldség, majonéz, vaj ízesítésére. Takarékosan használjuk, gyakran elég a leve. Saláta készítésekor elég egy gerezddel kikenni a tálat. Sütéskor megkeseredhet.
- Kakukkfű - egytálétel, hús, szárnyas, grillezett hús ízesítésére. Főzhető. Aromája szárítva erősebb.
- Kapor - hal, rák, uborka, világos mártás, túró ízesítésére, savanyúság eltevésénél. Frissen vagy mélyhűtötten szórjuk a kész ételre.
- Lestyán - "maggifűszer", leves, ragu, mártás ízesítésére. Takarékosan használjuk, szárítva belefőzhető az ételbe.
- Majoránna - hús, zöldségétel, burgonya, máj, hurka ízesítésére. Legjobb virágzás előtt szedni. Takarékosan használjuk, szárítva belefőzhető az ételbe.
- Oregano - (vad majoranna) - tésztafélék, pizza, olasz zöldségétel, chili con carne ízesítésére. Takarékosan használjuk, ételbe belefőzhető.
- Petrezselyem - univerzális fűszer, zöldség, saláta, tojásétel, leves, hal, szárnyas ízesítésére. C vitaminban gazdag, főzni nem szabad.
- Rozmaring - bárány- és marhahús, szárnyas, burgonya, déli zöldségfélék ízesítésére. Kesernyés ízű, páchoz is használható. Jól szárítható.
- Snidling - túró, saláta, tojás- és zöldségétel, burgonya ízesítésére. Nem főzhető, apróra vágva szórjuk az ételre.
- Tárkony - saláta, fehér hús, hal ízesítésére. Csak a levelét használjuk.
- Turbolya - mártás, tojásétel, túró, saláta, zöldség, leves ízesítésére. Ánizshoz hasonló. Nem szabad főzni.
- Üröm - szárnyas, hús, káposzta ízesítésére. Segíti a zsírok emésztését, az étellel együtt főzhető.
- Zsálya - hús, máj, szárnyas, angolna, tojásétel, saláta ízesítésére. Enyhén keserű. Takarékosan használjuk. Szárítható.


Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu