Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

ZOE

11 éve | 0 hozzászólás

 

 

ZOE

 

A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (János 10:10)

E helyen az életnek fordított görög szó a zoe. Jelentése: abszolút értelemben vett élet, vagy élet, ahogy Isten birtokolja azt. Mindenki, aki lélegzik, rendelkezik a fizikai értelemben vett élettel, de csak azok tapasztalják meg az Isten által szánt életet, akik elfogadják Jézust. Jézus nemcsak azért jött, hogy megmentsen bennünket az örökkévaló pokol szenvedéseitől, hanem hogy zoe-életet, azaz Isten-fajta életet adjon, mégpedig bőségesen. Isten élete nem a mennyben vár ránk, hanem már most minden újjászületett ember birtokolja szellemében.

Mindannyian felszabadíthatjuk és élvezhetjük ezt a zoe-életet azáltal, hogy “elveszítjük” természetes életünket és “megtaláljuk” természetfeletti életünket. Életünket olyan módon veszítjük el, hogy elutasítjuk azokat a gondolatokat, érzelmeket és cselekedeteteket, amelyek ellentétesek Isten Szavával, amely a zoe-élet. (János 6:63.) Amikor összhangba hozzuk gondolatainkat, érzelmeinket és cselekedeteinket Isten Szavával, akkor Isten zoe-élete megnyilvánul testünkben és lelkünkben is.

Az Ige szellemi, szellemünkön keresztül kell megértenünk (1. Korinthus 2:14.) A Biblia egyszerűen Jézus és a szellemi igazság írott reprezentációja. Istentől inspirált, ennél fogva teljes mértékben pontos és megbízható, amíg azonban nem fogadjuk el azt a szellemet, amelyet ezek a szavak kifejeznek, a Biblia nem lesz hasznunkra. (Zsidó 4:2.)

Ha ismerni szeretnénk a szellemi igazságot, akkor hinnünk kell a Bibliában, mivel az szellem és élet. Ha szeretnénk, hogy  a Szellem vezessen bennünket, akkor követnünk kell Isten Szavát. Ha szeretnénk hallani Isten Szellemétől, akkor figyelnünk kell arra, amit Isten az Igéjében mond. A Szellem (Szent Szellem) és az Ige (Jézus – János 1:1) egyek (1. János 5:7.)

 

Andrew Wommack

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu