Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Fiúság vagy szolgaság?

 

Jézus így válaszolt nekik: “Bizony, bizony, mondom néktek, hogy aki bűnt cselekszik, a bűn szolgája. (János 8:34)

Az ördög becsapta a világot a bűnnel kapcsolatban, amióta az Édenkertben azt mondta Évának, hogy a bűnön keresztül olyanná válhat, mint Isten. Az idő bizonyította nemcsak Éva, hanem valamennyiőnk számára, hogy ez nem igaz. A bűn halált hoz, nem pedig életet. Jézus szintén világossá teszi, hogy a bűn leigáz. Nem pusztán a bűn számára leszünk szolgák, hanem a bűn szerzője, az ördög számára is. Vagy Isten szolgái vagyunk az engedelmességen keresztül, vagy pedig az ördögé a bűnön keresztül.

Jézus a bűn által létrehozott köteléket a rabszolgasághoz hasonlítja, míg a szabadságot, amit az Istennek való szolgálat hoz a szeretett fiúhoz. Senki sem kérdőjelezné meg, hogy fiúnak lenni jobb, mint rabszolgának! Hasonlóképpen, jobb Istennek engedelmeskedni, mint a bűnnek. Igazi szabadság csak Isten szolgálatában van. Ennek ellenére az emberek folyamatosan bedőlnek Sátán hazugságának, miszerint a bűn az igazi szabadság. Mindegyikünket becsapott már valamikor azzal a gondolattal, hogy Isten egy diktátor, aki valójában nem akarja, hogy élvezzük az életet és ennek megfelelően bizonyos dolgoktól eltilt bennünket. Mivel elhisszük ezt a hazugságot, ezért nem engedelmeskedünk Istennek (azaz vétkezünk) a szabadság nevében. Azonban ez egy hamis és gyorsan elillanó szabadság, melynek szörnyű következményei vannak.

Isten Beszéde és a személyes tapasztalat is egyértelműen bizonyítja, hogy a bűn zsoldja a halál. (Róma 6:23.) Jézus leleplezte a bűn bűvöletét, amellyel az ördög próbálta azt leplezni. A bűn rabságot hoz. Az egyedüli valódi szabadság Jézusban van. Ő nem csak az eredeti bűnnel foglalkozott, ami megfertőzte az emberiséget, hanem a bűnök valamennyi egyedi formáival is.

Ma, ha újjászülettél már, valódi szabadságban jársz. Isten természete van benned, hogy helyesen cselekedhess, és az Ő szeretete, amely azt eredményezi, hogy kívánj helyesen cselekedni. Hálát adhatsz azért, hogy Isten fia vagy lánya, vagy és többé már nem vagy az ördög és a bűn rabszolgája.

 

Andrew Wommack

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu