Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Erő – erőlködés nélkül

 

Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!” (János 7:38)

Az “élő vizek folyamai” a Szent Szellemre és a hívő életében kifejtett hatására utal. A Galata 5:22-23 az mondja: “A Lélek [Szellem] gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” Ezeknek a tulajdonságoknak artézi kútként kellene feltörnie belőlünk. Nem pumpálni kellene őket. Folyamként áramlanak belőlünk, ahogy gondolkodásunkat Isten Szavára hangoljuk.

Jézus a gyümölcstermésről beszél a János 15-ben és azt állítja: “nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. ” (5. vers) Ez a gyümölcs a Szent Szellem gyümölcse, nem saját erőfeszítéseinkké. Mivel “Aki pedig az Úrral egyesül, egy Lélek [Szellem] ővele” (1 Korinthus 6:17.) a Szent Szellem gyümölcse ugyanakkor a saját újjászületett szellemünk gyümölcse is. Szellemünk rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal attól függetlenül, hogy érezzük-e ezt, vagy sem.

Mivel sok keresztény nem ismerte fel ezt az igazságot, ezért arra a gondolatra jutottak, hogy képmutatókká kellene lenniük az öröm kifejezéséhez, amikor depressziósnak érzik magukat. Azonban pusztán a lelki részünk az, amely depresszióssá válik. Szellemünk mindig termi a Szellem gyümölcseit. Aki szellemben akar járni akkor képmutató, ha megengedi, hogy a lelkéből fakadó érzelmek uralják szellemi érzelmeit. Aki megérti ezt, az választhat, hogy engedi a lelkének, hogy lenyomja őt, vagy pedig engedi a Szent Szellemnek, hogy újjászületett szellemén át felszabadítsa benne az Úr örömét és békességét.

A gyümölcsöd nem általad születik meg, a benned lakó Szent Szellem hozza létre azáltal, hogy egységben élsz Vele. A te szereped az, hogy átadd magad Neki és bízz Benne. Isten része, hogy gyümölcsöt teremjen.

 

 

Andrew Wommack

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu