Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Egy korszak vége – egy korszak kezdete

 

A törvényt és a prófétákat Jánosig hirdették, azóta az Isten országának örömhírét hirdetik, és mindenki erőnek erejével törekszik feléje. (Lukács 16:16)

A Biblia tanítása szerint különböző korszakok, Isten által rendelt időszakok léteznek, melyekben Isten az emberiséggel foglalkozik. Egy adott korszak egyszerűen egy olyan időperiódus, amiben Isten az emberiséggel egy speciális módon foglalkozik.

Az ószövetségi Törvény egy átmeneti korszak volt csupán, a Törvény adásától (2Mózes 20) Bemerítő János szolgálatáig tartó időszakot ölelte fel. Krisztus eljövetele véget vetett a Törvényből és az áldozatokból történő megigazulásnak. (Róma 10:4.) Bárki, aki a Törvényhez fordul azzal a célzattal, hogy helyes viszonyba kerüljön Istennel, az visszatér az Ószövetségi rendszerhez, melyet Jézus Krisztus munkája törölt el a kereszten és a feltámadáson keresztül.

Az újszövetségi hívő Isten kegyelmének korszakában él, de ez nem azt jelenti, hogy a Törvény kudarcot vallott. Jézus nem törölte el a Törvényt, Ő beteljesítette azt. (Máté 5:17.) A Törvény minden betűjét beteljesítette értünk, és amikor elfogadjuk Őt Urunkként és Megváltónkként, akkor az Ő igazsága nekünk tulajdoníttatik. Istennel helyes viszonyban vagyunk, ami nem a saját teljesítményünkön, hanem a Benne való hitünkön alapszik.

A Törvénynek sohasem az volt a célja, hogy megigazítson bennünket. Az üdvösség szempontjából teljes mértékben erőtelen volt. A törvény célja az volt, hogy feltárja előttünk bűnös voltunkat, és a Megváltó iránti szükségünket. Továbbra is van célja azok számára, akik nem születtek újjá. Ebben a jelen korban Jézus mondása szerint Ő nem azért jött, hogy kárhoztasson téged, hanem hogy megmentsen a kegyelme és a belé vetett hit által.

 

Andrew Wommack

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu