Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Dr. Szent Szellem – magántanár (referencia: Jézus Krisztus)

 

 

Csodálkoztak a zsidók ezen, és ezt kérdezték: “Hogyan ismerheti ez az Írást, hiszen nem is tanulta?” (János 7:15)

Jézus bölcsességét és ismereteit közvetlenül a Szent Szellem kijelentéséből kapta, nem pedig emberek tanításából. Jézus tanult, de nem emberektől. A Szent Szellem volt a tanítója. Jézusnak is el kellett sajátítania Isten dolgait. Ez ellentétesnek tűnik a Kolosszé 2:3 szavaival, amely azt mondja, hogy az ismeret és bölcsesség minden kincse Jézusban van elrejtve. Ha Jézus a testben megjelent Isten volt, akkor miért kellett tanulnia, illetve tanítást vennie?

Ezek között a látszólagosan ellentmondó megállapítások között az hoz harmóniát, hogy Jézus szellemi embere 100%-ban Isten volt, és Isten minden bölcsessége és megértése ugyan benne volt, de természetes hústestben jelent meg. Nem bűnös testben, de testben, így tanításra volt szüksége. Jézust nem emberek, hanem a Szent Szellem közvetlen kijelentése tanította. Az ismeret Benne volt, de ki kellett fejeződnie.

Az újjászületéskor az ember szelleme “az után az ismeret után újul meg, aki őt teremtette”. (Kolosszé 3:10). Mi Krisztus értelmével rendelkezünk. (1. Korinthusz 2:16.) és kenetünk van a Szenttől, és minden dolgot tudunk. (1. János 2:20). Mindezek a dolgok valóságosak a szellemi emberünkben. Azonban, ahogy Jézusnak is tanulnia kellett, nekünk is ki kell nyernünk ezt a bölcsességet és ismeretet a szellemünkből és meg kell újítanunk általa az értelmünket (Róma 12:2). Ez a Szent Szellem egyik fő szolgálata a hívő ember felé. Az újjászületésen keresztül Krisztus értelmét kaptuk meg a szellemi emberünkben és a bölcsességben való növekedés folyamatában vagyunk azáltal, hogy átvesszük a szellemünkben található ismeretet és megújítjuk (újraprogramozzuk) az elménket. Ezt a bölcsességet hit által vesszük át, miközben imádkozva időt töltünk az Igével.

 

Andrew Wommack

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu