Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

Az “igazi” megigazulás

 

Ő pedig ezt mondta nekik: “Ti igazaknak tartjátok magatokat az emberek előtt, de Isten ismeri a szíveteket. Mert ami az emberek előtt magasztos, Isten előtt utálatos.” (Lukács 16:15)

A megigazulás nem kiérdemelhető, hanem ajándék, amit elfogadhatunk. Az üdvösség kiérdemlésének keresése az egyetlen bűn, amely megakadályozhatja az embert az üdvösség megszerzésében, mivel nem vetheted magad alá Isten megigazításának, amely a hiten keresztüli ajándékként kapható, ha a saját megigazításod keresésén fáradozol.

A legtöbb ember nincs tudatában annak, hogy kétféle megigazulás létezik. Csak egyetlen megigazulás elfogadható Isten szemében. Létezik a saját megigazulásunk, amely a törvény kívánalmainak való megfelelésünkön alapszik. Ez egy tökéletlen megigazulás, mivel az emberi természet tökéletlen, és képtelen betölteni a törvényt. Ezen kívül létezik az Istentől jövő megigazulás, amely kizárólag ajándékként érkezik, és hit által ragadható meg. Isten megigazítása tökéletes. Saját igazságunk olyan, mint a szennyes ruha (Ézsaiás 64:6). Az a személy, aki azt hiszi, hogy ki kell érdemelnie Isten elfogadását szent cselekedeteivel, nem hisz Isten megigazításában, amely egy ajándék. Az egyik vagy a másik – nem keverhetjük a kettőt.

A megigazulás nem olyasmi, amit Jézus tett értünk, ám ezt követően a szentség valamiféle minimális mércéjét már nekünk kellene elvégeznünk.

Igaz emberként állni a szent Isten előtt nem érhető el a törvény megtartásával, hanem alázatos bizalommal fogadható el Jézus személyében és elvégzett munkájában való bizalommal. Senki sem élvezheti Isten igazságának előnyeit, aki a saját igazságában bízik. Isten igazsága a Jézus Krisztusban való hiten keresztül, ingyen nyerhető meg. (Róma 3:22.) Igaz, hogy a megigazulás ezen módja azáltal kapható meg, hogy hitünket abba helyezzük, amit Krisztus értünk már megtett. De amikor hitünket Krisztusba vetjük, akkor az az igazság, amit Krisztus a hite által megszerzett, a miénk lesz. Krisztus igazságának tulajdonosai vagyunk, amelyet az Ő hite eredményezett.

 

Andrew Wommack

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu