Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

7 perce

Az influenza és tünetei

Az influenza a fertőző betegségek küzül a leggyakoribb, évente visszatér, van, hogy kontinens méretű járványt okoz. A leghíresebb influenzajárvány, az 1918-19-es spanyolnátha volt, ami 20 millió áldozatot szedett. Egyes becslések szerint a világon a XX. században összesen több mint 50 millió ember halt meg influenzában vagy annak szövődményeiben.

Ugyan a köznyelvben az egyszerű meghűlést is szokták influenzaként emlegetni, de a kettő nem ugyanaz. Az influenza influenzavírus okozta megbetegedés, ami cseppfertőzéssel terjed: a légúti váladékcseppek zsúfolt helyeken, tüsszentéssel, köhögéssel, beszéddel is átadhatók – így nagyon könnyen betegít meg nagy tömegeket. A tünetek kialakulása előtt már fertőz. A lappangási ideje általában egy-négy nap.

Általában nagyon gyorsan fejlődik ki, sokszor néhány óra alatt. Amíg a megfázás nem veszélyes, viszont az influenza súlyos szövődményekkel járhat, pl. tüdő- vagy mellhártyagyulladás, arcüreggyulladás, középfülgyulladás, hörghurut. Ezeket a már legyengült felsőlégúti rendszer baktériummal való felülfertőződése okozza.

Tünetei általában a magas láz (39 fok felett), hidegrázás, hát- és végtagfájdalmak, erős levertség, szédülés, rossz közérzet, köhögés, tüsszögés, esetleg fejfájás, hányinger vagy hasi görcsök is előfordulhatnak.

Teendők

Ha már betegek vagyunk, a kezelés az orvos dolga. Amit mi tehetünk: pihenni - az ágynyugalom nagyon fontos, sok folyadékot inni, C vitamint szedni (flavonoidokkal dúsított, jól felszívódó Ester C vitamin), hogy segítsünk az immunrendszerünknek. Lehet kamillával, sóval, eukaliptusszal, kakukkfűvel vagy ezek olajával inhalálni. A láz segít a szervezetünknek a védekezésben, ezért csak akkor csökkentsük, ha nagyon magas. Ha súlyosbodnak a tünetek, keressük fel az orvost, vagy túl magas láz esetén hívjuk ki.

Használjuk fel az élelmiszerek gyógyító hatását, fogyasszunk mézet, fokhagymát, gyömbért. Igyunk mézes-gyömbéres teát.
Az influenza megelőzése immunvédelemmel

Minél erősebb az immunrendszerünk, annál kisebb az esélyük a kórokozóknak. Ezért együnk vitamindús ételeket, sok nyers zöldséget, mozogjunk rendszeresen, lehetőleg a szabadban, tiszta levegőn, és biztosítsuk szervezetünknek a rendszeres pihentető alvást. A rendszeres alváshiány, a túlhajszoltág, a stressz legyengítik az immunrendszert.

A felnőtt bélrendszerét szétterítenénk, akkor nagyobb helyet foglalna el mint egy focipálya. Ebben a hatalmas üzemben él az immunsejtjeink 70%-a, ami azt jelenti, hogy a fertőzésekkel szembeni ellenállásunk alapja az egészséges bélrendszer. A belek és az ott élő kb. 400-500 fajta mikroorganizmus egy finom egyensúlyi állapotban vannak, amit könnyen felborít a dohányzás, az alkohol, a stressz, a környezeti szennyezés, a nehézfémek, az antibiotikumok. Sokatmondó szám, hogy amíg az anyatejjel táplált csecsemőknél a hasznos baktériumok alkotják a bélflóra zömét, 95-98%-ot, addig a felnőtteknél ez az arány csak 10%.

Az immunrendszer hosszútávú helyreállításának egy bizonyítottan eredményes eszköze a Biosa Flora ital, ami ellenőrzötten ökológialag tiszta cukormelaszon fermentált tejsavkultúrát, a mikroorganizmusok különleges szimbiózisát (Lactobacillus, Streptococcus, Bifidobacterium), gyógynövényeket és flavonoid kivonatot tartalmaz. A Biosa Flórát érdemes hosszabb távon, akár fél évig szedni az immunrendszer stabilizálása érdekében.

Milyen természetes szer segít?

Ha már elkaptuk a betegséget, akkor a bakteriális felülfertőződés megakadályozására érdemes antibiotikusan ható természetes szereket szedni.

Ilyen szer az erőteljes antibiotikus hatású NanoSilver ezüstkolloid oldat, ami kb. 650 féle kórokozót tud elpusztítani, az antibiotikumok káros mellékhatásai nélkül. Ezenkívül segíthet a népgyógyászatból közismert fokhagyma, fokhagyma kapszula formában.

A nálunk újdonságnak számító, de Kínában ősidők óta használt, sokoldalú hatású pecsétviaszgombának (Ganoderma lucidum) immunerősítő és vírusellenes hatása is van többek között. A pecsétviaszgomba kapszula a webáruházban kapható.

Egyéb flavonoid tartalmú immunerősítők

Nézzen körül webáruházunkban, ahol számos flavonoid tartalmú, antioxidáns hatású, immunerősítő terméket talál, például a Flavin7 termékcsalád tagjait vagy a legnagyobb flavonoid tartalmú Flavin77 termékeket – a jóízű, 77-féle növényt tartalmazó, magas polifenol tartalmú Flavin77 italt, vagy a magas rosttartalmú, így a bélrendszer számára kiváló, kiemelkedő polifenol tartalmú (300.000 mg/l) Flavin77 rostot.

http://flavin7.com/vitaminter
flavin7.wellnexpress@gmail.com

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu