Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

”SZOMSZÉDOK EGYMÁS MEGSEGITÉSÉÉRT” 

De ha csak a nézésre, látásra gondolunk is vele kapcsolatban akkor már jó úton vagyunk, figyelemmel arra, hogy figyeléssel, látással, észrevételezéssel sokat segíthetnek egymásnak az emberek. 
Ha azt a polgárőrök megteszik a települések utcáin, terein, mindenképpen a közjóért cselekednek. 
Különösen a nyugati országokban nagyon elfogadott és támogatott a SZEM mozgalom. 
Egy városi lakótömbben, kerületen belül egy-egy polgárőr szervez figyelő csoportokat és ezek éjszakánként különböző figyelő szolgálatot látnak el. Pl. parkoló autók körüli csoportosulás, mozgást észlelnek, tudják, hogy nem a tulajdonos van ott (hajnali kettőkor), máris értesíthetik a rendőröket, vagy ha tudják ki a tulajdonos akkor azt is. Igy a tettenérés gyorsan megtörténhet, mellyel igen komoly anyagi károkat meg lehet előzni. A fő cél a bűnözés megelőzése, ezzel is a közbiztonság érzetét tudjuk javítani az állampolgároknak. 
Ezt a gyakorlatot rendszeressé téve minden településen lehetne alkalmazni, ha a polgárőrök egyéni áldozatvállalásán túl mindenütt élvezhetnék, megkapnák az önkormányzat és lakossági támogatást. 
A közrend és közbiztonság bűnözés megelőzés nem csak a rendőrség és polgárőrség feladata, legyen az társadalmi igény, áldozathozatal, értékmentés, hozzáállás jóindulat függvénye. 
Társadalmunk összefogást igényel a megelőzés lehetőségével, szükségességével, a lakosság nyugalma érdekében. 
Ezért a jó kapcsolat és az összefogás erőt, biztonságot is jelent a tisztességes emberek számára, lehetőséget a másik oldalon csoportosuló és növekvő bűnelkövetők elleni küzdelemben. 

Ez a cél is feladat lehet egyaránt falun- és városban. 
Közös összefogással a bűnözés vissza szorítása érdekében.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu