Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 





Gyarapítsa a vagyonát önerőből, ha kedve van hozzá, de ha ez nehezére esik, akkor legalább gondoskodjék arról, hogy mások tegyék Önt gazdaggá.”

Alexander Pope




„ Nem kétséges, hogy erősíti az egót és a külvilág számára izgalmasnak tűnik, ha valaki a tőzsdén keresi a pénzét. Sokféle mendemonda létezik tőzsdeprofival kapcsolatban, gyakran úgy tekintenek rá, mint a modern világ hősére. Ezzel szemben a befektetési alapban való részvétel szinte unalmasnak tűnik. Anélkül, hogy látványos magyarázattal tudna szolgálni. Ön egyre gazdagabb lesz. Mást nem tett, csak választott egy jó befektetési formát. Ha a részvények olyanok, mint a repülő, amely Önt a gazdagságba repíti, akkor a robotpilóta a befektetési alap. Ebben az esetben semmit nem kell csinálnia, mégis gazdag lesz.”

Bodo Schặfer



Mi a befektetési alap?

A befektetési alapok alapötlete már mintegy 150 éve létezik. A takarékosságukról ismert skótok már 1868-ban elindították az első, „Foreign & Colonial Government Trust“ nevű alapot. Alapítói azt írták akkor a reklámprospektusba: „A társaság célja, hogy a kisbefektetőknek ugyanazokat az előnyöket biztosítsák, mint a gazdagoknak azáltal, hogy a kockázatot csökkentik, mert különböző részvények sokaságába fektetik a tőkét”.

A befektetési alapok sok befektető pénzét gyűjtik egybe. A befektetési alap irányultságától függően az alapkezelők az összegyűjtött tőkét különböző értékpapírokba vagy akár más alapokba fektetik be. Így az árfolyamkockázat széles körben megoszlik és már kis összeggel is élvezhetik a befektetők a professzionális vagyonkezelés előnyeit.



A befektetési alapok előnyei

Az alapokba történő belépés már kis összeggel lehetséges; a befektető mégis részesül a nagybefektetők által élvezett előnyökből és a magasan képzett értékpapír-szakértők hozzáértéséből. A vásárlásnál, eladásnál elérhető jobb árak, valamint az adóelőnyök kedvezőbbé teszik a befektetési alapokat az egyedi befektetésnél. Az alapokba a befizetés egyszeri alkalommal vagy rendszeres időközökben történhet, vagy e kettő kombinációja is lehetséges. Az alapok a pénzbefektetés rugalmas formáját kínálják. A befektetők bármikor, az aktuális árfolyamon hozzáférhetnek tőkéjükhöz. A befektetési alapok széles kínálatának köszönhetően minden befektetői típus talál számára megfelelő terméket.









Vagyonképzés

Az Ön befektetési stratégiája:

Készítsen három egymásra épülő pénzügyi tervet. Mindegyig terv más befektetési stratégiát igényel.

Az anyagi védettségnél ne kockáztasson!

Amíg el nem érte az anyagi védettség állapotát, addig semmiféle rizikót nem szabad vállalnia. Válasszon tehát kockázatmentes befektetéseket! Már itt is figyelemmel kell lennie arra, hogy a kockázatot porlassza. Gondoljon arra, hogy a kockázatmegosztás egyúttal a nyereség esélyét is növeli!

40-40-20 az Ön anyagi biztonságáért. Az anyagi biztonság eléréséhez már más befektetési stratégiát kell választania. Ugyan 40 százalékot még így is kockázatmentesen invesztál, de a pénze további 40 százalékának elhelyezésénél már megengedhet magának egy mérsékelt kockázatot. Azáltal, hogy pénzét hosszabb időre is letudja kötni, a Cost-Average hatás /átlagköltség hatás/ képes a kockázatot jelentős mértékben csökkenteni. A fennmaradó 20 százalékkal kockáztathat, ez azt jelenti, hogy pénzét nagy nyereséget hozó, de kockázatban is gazdag befektetésekbe teszi. A kockázatot is csökkentheti a Cost-Average hatás.

50 százalék közepes és 50 százalék magas kockázat az anyagi függetlenségért, Vagyonképzés

Anyagi védettség (készpénz, széf, kockázatmentes befektetés) Anyagi biztonság (biztos befektetések, 12% hozam) Anyagi függetlenség (közepes és magas kockázatú befektetések, 20…30% hozam) Ha ezt a befektetési filozófiát követi, nem lesz baj. Ön mindig a biztonságos oldalon, mégis megvan a lehetősége, hogy álmait magvalósítsa.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu