Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Clafoutis Franciaország egyik legkedveltebb édessége.villámgyors gluténmentes joghurtos pite

A clafoutis Franciaország egyik legkedveltebb édessége.

Hozzávalók 30 cm-es piteformához:

4 db M-s tojás
150 g kristálycukor
80 g liszt
60 g kukorica lepényliszt
20 g kölesliszt
250 g natúr joghurt
(Minél zsírosabb, annál krémesebb lesz a tészta, azonban zsírszegény joghurttal is jól összeáll és az ízén sem érződik a különbség. Laktózintolerancia esetén laktózmentes joghurttal is elkészíthető!)
10 g őrölt fahéj
15 g olvasztott margarin a forma kikenéséhez, (laktózintolerancia esetén laktózmentes margarinnal is elkészíthető!)
15 g kukoricaliszt a forma margarinozás utáni szórásához
A piteformát vékonyan kikenjük a megolvasztott margarinnal majd megszórjuk kb.: 15 g kukoricaliszttel, éppen csak annyira, hogy befedje a margarint.
A tojásokat megmossuk, majd felütés után gyors mozdulatokkal szétválasztjuk két külön keverőtálba fehérjére és sárgájára, ügyelve arra, hogy a fehérje mellé ne kerüljön sárgája.
A tojás sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot, a natúr joghurtot, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszteket is és egyneművé keverjük.
A fehérjét robotgéppel, vagy kézi habverővel kemény habbá verjük.
A tojássárgás masszához fakanál vagy gumi – szilikon spatula segítségével óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérje keményre felvert habját.
Ügyeljünk arra, hogy keverés közben a hab ne törjön meg!
A kész masszát az előzőleg előkészített piteformába töltjük.
A sütőt most előmelegítjük 180 °C fokra.
Az őrölt fahéjat egy kisebb tálkába szórjuk.
A szilvákat megmossuk, száruktól elválasztjuk, kimagozzuk, majd először félbe, majd minden felet hosszanti oldaluk mentén 3 egyenlő részre vágunk.
A szilva cikkelyeket meghempergetjük a fahéjas tálkában, majd a piteformába öntött masszára halmozzuk, kedvünk szerint eligazítva.
A süteményt a sütőbe helyezzük, majd 180 °C-on 20 percig sütjük.
A pite akkor lesz kész, ha a teteje aranybarna lesz, a közepe pedig ragacsos.
A kész süteményt szórjuk meg porcukorral és még langyosan tálaljuk!
A receptet, Dékei Zóra, dietetikus készítette,

Címkék:  

Kategória: Család, gyerek

Látta 72 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Tarnok Marti üzente 7 éve

Köszi Zsuzsika,már a nehezén túl vagyok,mindenre van segítségem.Már próbálkozok varrogatni,de még nem az igazi. Puszillak.

Tarnok Marti üzente 7 éve

Köszönöm szépen a jó kívánságokat Zsuzsika.Lassan újra tudok varrogatni,el volt törve a jobb csuklóm.Puszi:Szia.

Domján Mária üzente 7 éve

Zsuzsikám nagyon Aranyos vagy és jólesnek Kedves szavaid.Ebben az a legszebb hogy a nagy lány unokámmal egy napon szülinapozunk puszi

kardos erika üzente 8 éve

Köszönöm szépen a dicséretet. Már várom a húsvétot, hogy feltehessem az ünnepi asztalra. Minden jót kívánva: Erika

Tarnok Marti üzente 8 éve

Köszönöm szépen Zsuzsika,jól esik a dicséret. Én is szeretnék gratulálni a sok szép alkotásodhoz és hogy sok oldalú témában nagyon ügyes vagy.

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu