Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Fahéjtea, az egészség garantált itala. Íme 3 recept!

2014/10/24

A fahéj egy Sri Lankán és Dél-Indiában termesztett és őshonos fűszernövény. Számos aktív összetevőt tartalmaz, mint például az illóolajok, tanninok és szénhidrátok. Ismert rákellenes tulajdonságáról, mivel elpusztítja a káros sejteket azelőtt, mielőtt azok a vérbe jutnának.

fahejtea

Jelentősen csökkenti a vércukorszintet, így fogyasztása ajánlott a 2-es típusú cukorbetegek számára is. Csökkenti az inzulinrezisztenciát és a glükózszintet is, így jelentős szerepe van a normális testsúly megőrzésében.

A fajhéjból főzött teának antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása a legismertebb. De jelentős javulást mutattak ki rendszeres fogyasztása által a tumoros megbetegedések legyőzésében. Emellett pedig kiváló hangulatjavító, erősíti a szervezetet és az immunrendszer védekezőképességét.

Különleges íze miatt a világ számos pontján rendszeresen használják fűszerezés céljából. Ha egy igazán hatékony teát akarunk inni meghűlés esetén, készítsünk fahéjfőzetet. Enyhíti az influenza és megfázás tüneteit, javítja a vérkeringést, felmelegíti a testet és segíti az emésztést. Főleg télen ajánlott fogyasztani, amikor a hőmérséklet csökken, és sokkal többet fázunk.

Narancsos fahéjtea

Hozzávalók: Két teáskanál fekete tea, egy narancs héja, egy fahéjrúd

Elkészítés: A fahéjrudat áztassuk be 600 ml forrásban lévő vízbe, és fedjük le, hagyjuk, hogy álljon benne kb. tíz percig. Majd tegyük hozzá a narancs héját, ezzel is hagyjuk állni 3 percig, majd keverjük hozzá az előzőleg megfőzött fekete teát. Két-három perc után szűrjük le, és igyuk ízesítés nélkül. (A narancs legyen bió)

Menta tea fahéjjal

Hozzávalók: egy teáskanál mentalevél, egy fél rúd fahéj, 250 ml víz.

Elkészítés: Tegyük bele a mentát és a fahéjat a forrásban lévő vízbe, vegyük le a tűzről, majd fedjük le, és hagyjuk 7 percet állni.

Mézes fahéjtea

Egy evőkanál fahéjat főzzünk meg egy liter vízben, hagyjuk állni benne 30 percet, majd szűrjük le, és keverjünk hozzá 2 evőkanál mézet.

A teát ha lefekvés előtt fogyasztjuk, hatásosan tisztítja a szervezetet. A jó emésztés érdekében minden étkezés előtt fogyasszunk belőle egy-egy pohárral.



Nincs hozzászólás
Írj választ

 

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu