Kis türelmet...
Fahéjtea, az egészség garantált itala. Íme 3 recept!
A fahéj egy Sri Lankán és Dél-Indiában termesztett és őshonos fűszernövény. Számos aktív összetevőt tartalmaz, mint például az illóolajok, tanninok és szénhidrátok. Ismert rákellenes tulajdonságáról, mivel elpusztítja a káros sejteket azelőtt, mielőtt azok a vérbe jutnának.
Jelentősen csökkenti a vércukorszintet, így fogyasztása ajánlott a 2-es típusú cukorbetegek számára is. Csökkenti az inzulinrezisztenciát és a glükózszintet is, így jelentős szerepe van a normális testsúly megőrzésében.
A fajhéjból főzött teának antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása a legismertebb. De jelentős javulást mutattak ki rendszeres fogyasztása által a tumoros megbetegedések legyőzésében. Emellett pedig kiváló hangulatjavító, erősíti a szervezetet és az immunrendszer védekezőképességét.
Különleges íze miatt a világ számos pontján rendszeresen használják fűszerezés céljából. Ha egy igazán hatékony teát akarunk inni meghűlés esetén, készítsünk fahéjfőzetet. Enyhíti az influenza és megfázás tüneteit, javítja a vérkeringést, felmelegíti a testet és segíti az emésztést. Főleg télen ajánlott fogyasztani, amikor a hőmérséklet csökken, és sokkal többet fázunk.
Narancsos fahéjteaHozzávalók: Két teáskanál fekete tea, egy narancs héja, egy fahéjrúd
Elkészítés: A fahéjrudat áztassuk be 600 ml forrásban lévő vízbe, és fedjük le, hagyjuk, hogy álljon benne kb. tíz percig. Majd tegyük hozzá a narancs héját, ezzel is hagyjuk állni 3 percig, majd keverjük hozzá az előzőleg megfőzött fekete teát. Két-három perc után szűrjük le, és igyuk ízesítés nélkül. (A narancs legyen bió)
Menta tea fahéjjalHozzávalók: egy teáskanál mentalevél, egy fél rúd fahéj, 250 ml víz.
Elkészítés: Tegyük bele a mentát és a fahéjat a forrásban lévő vízbe, vegyük le a tűzről, majd fedjük le, és hagyjuk 7 percet állni.
Mézes fahéjteaEgy evőkanál fahéjat főzzünk meg egy liter vízben, hagyjuk állni benne 30 percet, majd szűrjük le, és keverjünk hozzá 2 evőkanál mézet.
A teát ha lefekvés előtt fogyasztjuk, hatásosan tisztítja a szervezetet. A jó emésztés érdekében minden étkezés előtt fogyasszunk belőle egy-egy pohárral.
Hihetetlen, hogy mit képes alkotni ez a férfi egyetlen farönkből – VIDEÓ |
Idős nő fotójára hasonlít. Mégsem az! A lélegzeted is eláll tőle! |
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt? |
30 másodperc alatt megérted, hogy miért van ennek az optikai csalódásnak ekkora sikere |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!