A padlizsán július végétől
késő őszig kapható, lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk: a
növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el
nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került
Dél-Ázsiába. Európában a XVI. században terjedt el, Magyarországra pedig a
török hódoltság ideje alatt került, népies elnevezését - törökparadicsom -
szintén ebben az időben kapta. Tojásgyümölcsnek is nevezik, mely angol és német
nevének tükörfordítása.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Padlizsánból készíthető ételek és a padlizsán gyógyhatása
13 éve | 0 hozzászólás
A padlizsán július végétől késő őszig kapható, lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk: a növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európában a XVI. században terjedt el, Magyarországra pedig a török hódoltság ideje alatt került, népies elnevezését - törökparadicsom - szintén ebben az időben kapta. Tojásgyümölcsnek is nevezik, mely angol és német nevének tükörfordítása.
Címkék: padlizsán
Tovább