Több embertől is hallottam hogy nagyon finom. Elmentem egy cukrázdába, megkóstoltam, és megsütöttem.
Kerestem sok sütis oldalon receptet nem találtam Ahogy én készítettem azt most leírom
Piskóta:
7 tojás, 6 ekanál cukor( lapos), 2-3 cs. vaniliacukor, 7 púpos ekanál lisz, 1 cs. sütőpor
Krém:
1 liter tej, 1-2 ev. kanál narancs likör, vagy rum, 1 nagy narancs vékonyan reszelt hélya+egy fél nararacs, 3 cs. vaniliás puding+1 ev. kanál liszt, 8 ev. kanál cukor
Atej 2/3 részét odateszem a cukorral,a likörrel, a naracshéllyal, a felaprított naraccsal+ a kicsorgott levével forrni
A megmaradt tejjel a pudingot és a lisztet simára keverem . Aforrásbanlévó narancsos tejhez hozzáöntöm és sürüre főzöm. besűsűsödés után hagyom kihülni.
1/2 lit hulala hbtejszint kemény habbá verek ,1-2 ev kanál porcukorral (a porcukrot a végefelé keverem bele)
A kihült krénhez keveren kb. az 1/3-ad részét. atöbbit félreteszem.
Felolvasztok kb 2 tábla csokoládét belekeverek 2-3 ev kanál likört, és a maradék narancs kifacsart levét .
A tésztát 3 részre vágom. Az alsó lapt megkenem a narancsos csokoládéval rákenem a krém egy részét, majd piskóta lap amit szintén megkenek csokoládéval ,újból krém , piskóta harmadik lapja következik Ezt vékonyan megkenem a maradék krémmel év vékonyan cirádásan a maradék csokival. Oldalát tejszinhabbal vonom be tetejére egész karikára vágott narancsot teszek és tejszinhabbal díszitem.
A családom alig hagyott belőle kép fel van töltve a Recept Klub közösségi oldalon Sikeres sütést
Üdv Kery
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!