Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Állásinterjú
A leendő főnök előszobájában még folyékonyan fújjuk a mondandónkat, odabent viszont elszorul a torkunk. Elhatározzuk, hogy nem jövünk zavarba, hogy majd a legjobb oldalunkról mutatkozunk be, természetesen fogunk viselkedni és higgadtan beszélünk...
 
Állásinterjú: Küzdd le a lámpalázat!
1
A leendő főnök előszobájában még folyékonyan fújjuk a mondandónkat, odabent viszont elszorul a torkunk. Elhatározzuk, hogy nem jövünk zavarba, hogy majd a legjobb oldalunkról mutatkozunk be, természetesen fogunk viselkedni és higgadtan beszélünk. Ám e helyett mi következik? Elakad a szavunk, dadogunk, szívünk veszettül dobog, táncolnak az idegeink. Elpirulunk, verítékezünk, kezünk remeg, gyomrunk görcsbe rándul.
Nem kell a táska vagy a zsebek mélyén nyugtató után kutatni! Semmi szükség nincs csillapítóra, hiszen mindez természetes állapot.
A fontos eseményre készülődve napok óta nem alszunk, nem eszünk rendesen, egyre erősebb lámpalázzal küzdünk. Nem idegeskedni kell, hanem felkészülni!
Az állásinterjú rendkívüli esemény a számunkra. Ez a felismerés kínálja az első trükköt: gyakorolni kell. Tessék eljátszani az egészet, sokszor, elejétől a végéig! Próbát tartani, ahogy a színészek.
2Gondos mérlegeléssel válasszuk ki a megfelelő ruhát. Nem fontos, hogy a legújabb legyen, sőt jobb, ha megszoktuk, ha már tudunk benne járni, leülni. Ne szorítson, ne térjen el a megszokott viseletünktől. Ha fodrászhoz is megyünk, a frizuránk se nagyon térjen el a mindennapitól.
Írjuk meg a „forgatókönyvet”, akár csak fejben, akár néhány szóval lefirkantva - aztán képzeletben játsszuk le az egészet többször is egymás után-attól kezdve, hogy belépünk a helyiségbe. Próbáljunk beszélni is. Ne magunkban: fennhangon és ne halkan, de ne is harsogóan. Érthetően, természetesen. Ha előszörre nem sikerül, ismételjük addig, amíg nem reszket a hangunk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen magasabb a szokottnál, és ne hadarjunk.
3Persze nemcsak a beszéd módja fontos: hiába küzdjük le a lámpalázat, ha a tárgyi tudás hiányzik, nem érünk el semmit. Ne feledjük azt sem: fáradtan mindenki lámalázasabb, mint kipihenten.
Az interjú előtt ne együnk nehéz ételeket, de ne is korogjon a gyomrunk. Ne erőltessük az evést, de legyen nálunk egy kis keksz, pár szem szőlőcukor vagy csokoládé, azt fogyasszuk, ha még is megéhezünk.
Aki nyilvánosság elé lép, kockázatot vállal: vagy lesz sikere, vagy nem. Erre számítani kell, felmérni a lehetőségeket. Készüljünk fel arra is, hogy esetleg belezavarodunk, és találjuk ki előre, miként vágjuk ki magunkat ebből a helyzetből.

Címkék: lámpaláz trend állásinterjú

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu