Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Igaz, már lassan vége a télnek, de szokás mondás lesz jövőre is!

Néhány tudnivalót rögzítek ide az aloe vera teleltetéséről:

 

 Aloe vera trópusi származása miatt a mi éghajlatunkon nem télálló, ezért a nyáron szabadban tartott aloét lassan téli szállására kell költöztetnünk. A legalacsonyabb hõmérséklet, amit még károsodás nélkül elvisel, az + 5°C. Mivel az éjszakai hőmérséklet napról-napra alacsonyabb, bármikor időszerűvé válhat a feladat. Nem mindegy azonban, hogy hol találunk számára helyet: télen az Aloe  a nyugalmi időszakát tölti, hogy tényleg pihenhessen, néhány környezeti feltételnek eleget kell, hogy tegyünk.

 

Alacsony szobahőmérséklet és sok-sok fény igényel

Lehetőleg világos és viszonylag alacsonyabb hõmérsékeltû helyre tegyük. 16-18°C a legideálisabb. Számoly hely közül választhatunk: lehet egy télikert, fedett terasz, lépcsőház ablaka, világos pince, stb. 

Ám, ha a lakásunkban melegebb van, akkor feltétlenül világos ablak közelébe helyezzük a növényünket, mert a sötét meleg helyen a levél szövetei megnyúlnak, világoszöld és gyenge hajtásokat fog hozni.

Csapadékkal csak óvatosan

Ha párás a lakás, akkor nagyon ritkán; 2-3 hetenként elég öntözni. A szárazabb klímájú lakásokban sem kell 10-15 napnál gyakrabban öntözni télen. A tápoldatozást is csökkentsük, elég minden harmadik locsoláskor tápoldatos vizet használni. Télen különösen vigyázzunk a pangó vízre, mert a gyökerek nem kapnak levegõt a vizes talajban és nagyon gyorsan kirohadnak, ezért csak kis mennyiségű vízzel locsoljunk.

Címkék: szobanövények

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu