Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Kedves Network -ös Ismerőseim!

 

Ajánlanám szíves figyelmetekbe az Aloe Vera gyógynövényről szóló kis cikket:

 

Aloe vera



Önnel is előfordult már hogy megsérült otthonában, megégette a kezét, vagy lehorzsolta a bőrt? Ugye milyen jó lenne, ha ilyenkor kéznél lenne egy csodaszer, ami gyorsan és hatásosan segítene? És hogy áll a bőrével? Szeretne simább és szebb bőrt? Szeretné, ha egy csodaszer még szebbé varázsolná arcát?

Nos, akkor önnek az aloé verára van szüksége.

Egy csodanövény, amit már 5000 éve Egyiptomban is használtak, és maga Kleopátra királynő is felhasznált szépsége megtartására. Aloé Vera több mint 200 féle hatóanyagot tartalmaz, összetétele szinte egyedülálló a növényvilágban.

Tartalmazza a teljes vitaminskálát, több mint húszféle létfontosságú ásványi anyagot, valamint nyomelemet, mono- és poliszacharidokat, melyek közül, pl. az acemannon a rák és az AIDS biztató ellenszere, lehet az immunrendszerre gyakorolt specifikus hatása miatt.  A levél 96% víz, a többi 4% több mint 200 fajta anyagot tartalmazz, köztük az A vitamint, és B, C, E vitaminokat, kalciumot, aminosavakat a fehérje felépítéséhez, valamint enzimeket, melyeket az emésztő rendszer, használ.

Nincs más dolga, mint levágni egy darabka levelet, és kettévágni keresztben és a belsejében található gélt felhasználni, kézre, arcra, kisebb sérülésekre, égési sebre, kozmetikai célokra. Arcpakoláshoz keverje össze a gélt némi mézzel és kenjük rá arcunkra, majd hagyjuk rajta kb. 10 percig, és mossuk le jó alaposan.

Égési sérülésre vagy kisebb horzsolásnál vágja ketté a levelet és a gélt tegye rá a sérült bőrfelületre. Másnapra látványos a javulás.

Az aloé vera egy sivatagi növény, ezért gondozását is ehhez igazítsuk. A növény legjobban egy világos és meleg helyen fejlődik. Nyáron hetente kétszer öntözzük, de óvjuk a növényt a túllocsolástól, mert könnyen kipusztul, a növény akár több hónapot is kibír öntözés nélkül. Télen csak havonta egyszer öntözzük.

Egyébként nekem is van sok cserepes aloe növényem, akár eladásra is. Érdeklődni lehet a levelézési programomban.  

Címkék: gyógynövények

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu