Kis türelmet...
Az eper eredetileg Ázsiából származó gyümölcs, innen terjedt el mindenfelé a világon. Európában már a klasszikus görög kultúrából származó időszakból is maradtak feljegyzések erről a gyümölcsről. |
Jelenlegi, termésmennyiség szempontjából leginkább használatos fajtái mégis Amerikából kerültek az öreg kontinensre. Üdítő, fiatalító gyümölcs, az első tavaszi gyümölcsök egyike, vértisztító hatása közismert. Cukorral, mézzel együtt könnyen erjed, tehát ne curozzuk! Ha mézzel édesítjük, akkor használjunk erjedésgátló fűszert, vníliát vagy fahéjat! Különösen értékes az erdei szamóca, illetve a szántóföldi, a sabadban termő földieper. Az eper a gyümölcsök királynője.Az eper szabadföldi termesztésből származó gyümölcsei május utolsó harmadától június végéig frissen fogyaszthatóak. Üvegházban, fólia sátorban vagy fóliával takart területen 1 hónappal hamarabb is szedhető. Az epret a friss fogyasztáson kívül mélyhűtésre, szörp-, lekvár- és befőttkészítésre is használják. Különleges íze, zamata mégis leginkább nyersen érvényesül. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!