Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mikor megszületik az első gyerek, rengeteg szülő nem tud mit kezdeni magával. A gyerek sír, és törődni is kellene vele, amit rengetegen egész egyszerűen nem tudnak megadni a gyereküknek, mivel nincs erre idejük és energiájuk. Mégis mit lehetne tenni, hogy ezt a nagyon kellemetlen helyzetet elkerüljük?

A válasz az, hogy érdemes lehet egy bébiszittert fogadni, aki segít nekünk mindabban, amire a gyerekünknek szüksége lehet. Ezzel rengeteg felesleges munkát és időt, energiát spórolhatunk meg saját magunknak, és higyjük el, hogy ezzel járunk majd a legjobban. 

Miképpen találjak bébiszittert?

Bébiszittert alapvetően kétféle módon találhatunk magunknak. Az egyik lehetséges módszer, hogy az ismerőseinket kérdezzük meg, faggatjuk ki arról, hogy tudnának-e jó bébiszittert ajánlani. Ez a megoldás talán picit idejemúlt. A másik lehetséges opció, hogy regisztráltunk egy bébiszitter kereső oldalra, ahol tudunk keresni magunknak bébiszittert. Szeged városában például a Bébiszitterkereső.INFO oldal lehet segítségünkre. 

Milyen képességekkel rendelkezik egy jó szitter?

A jó szitter rengeteg különféle tulajdonsággal rendelkezik, amely ahhoz kell, hogy valaki igazán színvonalas munkát adjon ki a kezei közül. Mégis melyek lennének ezek?

Türelem. A gyerek teljesen más lelki világot képvisel, mint mi – erre készüljünk fel! Fontos, hogy legyünk nagyon megértőek vele.

Empátia. Fontos, hogy szeretettel és kedvességgel bánjunk a gyerekkel, ahogy elvárnánk, hogy mások is viszonyuljanak hozzánk.

Humor. A gyermek sokszor borzasztó tud lenni, így minden, semmi más, a lelkünk jelenlététől függ. Tudnod kell mosolyogni gyermekre, ami gyakran nem könnyű feladat.

Milyen diplomákkal rendelkezhet egy bébiszitter?

A szitter munka – a közhiedelemmel ellenben – nincs semmilyen diplomához vagy papírhoz kötve. Hiszen akárki tud pici gyerekekre vigyázni, és ez nem igényel semmi mást, mint egyszerű odafigyelést és szeretet. Vannak azonban olyan emberek is, akik különféle diplomákkal végzik ezt a munkát – például óvodapedagógusi diplomával.

Csak képzett bébiszitter lehet jó?

Kizárólag olyan ember vigyázhat a mi csemetéinkre, akik kifejezetten erre a munkakörre végzett iskolával rendelkeznek – gondolnánk elsőre. Azonban ez a meglátás talán hibás, és nem is pontos. Hiszen, gondoljunk csak bele: sok ember családi hátteréből adódóan profi abban, hogy vigyázzon a gyerekeinkre. 

Hány éves kortól fogadhatunk valaki mellé bébiszittert?

Joggal merül fel a kérdés: hány éves korban lehet még szüksége a gyerekeknek bébiszitterre? A bébiszitterek általában óvodások vigyázására kérhetők fel, és nem csak kisgyerekeknél.

Mi alapján válasszuk ki egy kereső oldalon a megfelelő jelöltet?

Miképpen válasszunk embereket a sok jelölt közül? Hiszen 10-20 ember jelentkezhet állásra, és nem tudjuk pontosan, mit tegyünk, hogy mások minket válasszanak.

 

Mindenképp tűntessük fel, hogy hány évesek vagyunk, és hogy mióta foglalkozunk gyerekekkel. Az adatlapot lássuk el részletes információkkal arra vonatkozóan, hogy pontosan hol és mikor vállalunk bébiszitter munkákat. Legyen szó a személyes élményeinkről és kompetenciáinkról is. Ha van erre lehetőség, akkor mutassunk különféle referenciákat is magunkról.

Mi a titka az igazán sikeres gyermekfelügyeletnek?

A sikeres szitterek titka nem a végzettségben keresendő – hanem abban, hogy imádják csinálni azt, amivel foglalkoznak. Egész egyszerűen rajonganak a munkájukért, és rengeteget foglalkoznak gyerekekkel – nem csak a munkaidejükben, hanem akár azon kívül is.

Miben lehet segítségünkre egy szitter?

 

A bébiszitternek egy nagyon fontos feladata van: vigyázni a fiunkra. Egy másik személlyel való foglalkozás súlyos következményekkel járhat, mert a gyermek bajba kerülhet.

Összefoglalás

A bébiszitter munka mindig is élvezetes volt, és izgalmas, ne felejtsük el, hogy a legtöbben tényleg beleadják ebbe a munkába szívüket-lelküket egyaránt. Azonban vannak kivételek: mindig legyünk résen, és válasszunk jól szakembert, ha egy ilyen felelősségteljes munkára szeretnénk valakit felkérni. Tanulmányozzuk át a jelentkező profilját minél alaposabban, hogy minden a legjobban sikerüljön.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu