Kis türelmet...
Hozzávalók: 5db tojás, 20dkg porcukor, 12dkg rétesliszt, 3dkg étkezési keményítő, 1/2 dl rum.
A kakaós krémhez: 2,5dl habtejszín, 2 dkg kakaópor, 2 ek. kristálycukor
A díszítéshez: 3 dl habtejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg rózsaszín marcipánmassza.
Egy nappal korábban főzzük fel a kakaós krémhez a tejszínt a cukorral és a kakaóporral állandó keverés közben. Hűtsük le, és tegyük a hűtőbe.
Keverjük ki a tojásokat a cukorral. Szitáljuk bele a keményítővel elkevert lisztet, és forgasssuk össze. Töltsük a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt szív alakú tortaformába, és süssük 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig. Rövid hűtés után óvatosan vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben robotgéppel habosítsuk fel a hideg kakaós krémet. Vágjuk félbe a tortalapot, és kenjük meg az alsó részt a kakaós krémmel. Helyezzük rá a felső részt, és locsoljuk meg a rummal. A díszítéshez verjük keményre a tejszínt a vaníliás cukorral. Tegyük félre a hab 1/4 -ét, a maradékkal pedig egyenletesen vonjuk be a tortát.
Nyújtsunk vékony lapot a marcipánmasszából, és vágjuk ki belőle különböző méretű sziveket. Végül díszítsük a tortát a maradék tejszínhabbal és marcipánszivekkel.
Kategória: Hobbi, játék
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 112 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!