Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Tisztelt  Barátaim!
Manapság  természeti és emberi katasztrófák sorozatáról értesülünk nap mint nap.Árvizek,jégeső,földrengés, földcsuszamlás és még sorolhatnám a korábbi években elhanyagolhatóan vagy csak hosszú évtizedek elteltével bekövetkezett eseteket.A bűnügyi hiradások elképesztő tragédiákról számolnak be naponta.Úgy érzékeljük,hogy a bűnözés egyre nagyobb méreteket ölt hazánkban, de a világ más országaiban is.Lehetséges,hogy a statisztikák nem ezt mutatják, de mi hétköznapi emberek ezt halljuk és igy tapasztaljuk.Úgy gondolom,hogy tudatos bűnmegelőzésre van szüksége mindenkinek.Segitsünk magunkon! A bűnözők mindig új és újabb trükköket vetnek be,hogy megkárositsák a sokszor ,magatehetetlen, kiszolgáltatott, idős vagy gyanútlan embertársainkat.Figyelem felhivásként szeretnék közzéteni egy manapság alkalmazott trükköt.
 
Becsengetnek, trükköznek és lopnak.
Az elkövetők azzal az ürüggyel keresik fel áldozataikat, hogy egy telefonos, vagy kábeltelevíziós cég megbízásából, díjazás ellenében oszlopokat szeretnének elhelyezni az adott ingatlanon. A kert feltérképezése közben az elkövető társa, az ily módon szabadon hagyott házból pedig elviszi az értékeket.

Legutóbb Boldogkőújfaluban próbálkoztak az eddig még ismeretlen elkövetők. Egy 73 éves idős nővel azt hitették el, hogy díjazás ellenében egy "televíziós tornyot szeretnének felállítani. Ehhez azonban, mint mondták meg kell vizsgálni a kert adottságait. A tapasztalatok szerint ilyenkor mindig és jellemzően a kert legtávolabbi pontjára csalják a sértetett, hogy mindeközben a társak felkutathassák a házban lévő értékeket.
A 73 éves nyugdíjastól ezúttal nem loptak el semmit, mivel gyanússá vált számára a tranzakció. Más esetekben azonban sikerrel jártak az elkövetők, így a sértettektől készpénzt és egyéb értékeket vittek el.
FONTOS, hogy az érintettek, főleg a kertes ingatlanokkal rendelkező egyedülálló idős emberek figyelmét, hogy az ilyen és hasonló jellegű álajánlatokat ne fogadják el, illetve kérjék a szomszéd segítségét.
A magukat hivatalos személynek kiadó emberekről kérjék el az igazolványukat, esetleg telefonon hívják fel az őket kiküldő szervezetet, intézményt személyazonosítás céljából! Lehetőség szerint kerítésen át (bezárt kapuk, s kulccsal zárt lakás ajtók mellett) kérdezzék meg az Önökhöz becsengetőket jövetelük céljáról, és mielőtt beengednék őket bizonyosodjanak meg állításuk valódiságáról!
Tisztelettel:János

http://fjanos-honlapja.hupont.hu

Címkék: bűnmegelőzés!

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu