Goji, farkasbogyó, lícium gyümölcs
Raktáron!
További részletes információk: FARKASBOGYÓ>> Kiszerelés: 200g
Tények a farkasbogyóról:
19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez.
21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő élelmiszerben és amely rákellenes hatású.
Több fehérjét tartalmaz (13%), mint a teljes kiőrlésű gabona.
Az antioxidáns karotinoidok egész tárházát tartalmazza, beleértve a
béta-karotint is (s jobb forrása annak, mint a sárgarépa!), és a
zeaxantint, ami a szemet védi. Minden élelmiszernél több karotinoidot
tartalmaz.
Még a narancsnál is több C-vitamin található benne.
Valamennyi B-vitamin megtalálható benne, amelyek nélkülözhetetlenek a táplálék energiává alakításához.
E-vitamint is tartalmaz, ami ritkán fordul elő gyümölcsökben, csak gabonában és magvakban.
Béta-szitoszterolt, egy gyulladásgátlót is tartalmaz, amely szintén
csökkenti a vér koleszterin szintjét és amelyet szexuális impotencia és
prosztata megnagyobbodás kezelésére is használnak.
Esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, melyek szükségesek a szervezet
hormon termeléséhez, és az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez.
Ciperont is tarlamaz, s ez a szeszkviterpén előnyösen hat a szívre és
a vérnyomásra, és kedvezően befolyásolja a menstruációs zavarokat. A
méhnyakrák kezelésére is használják.
Szolavetivont tartalmaz, amely erőteljes gomba-ölő és baktérium-ölő vegyület.
Fizalint tartalmaz, amely hatásos a leukémia főbb típusainak
kezelésében. Bebizonyították erről a vegyületről, hogy növeli a lép
természetes "killer-sejt" aktivitását, a normál és a tumoros egérben, és
rák-ellenes hatása széles spektrumú. A hepatitisz B kezelésében is
használják.
Betaint tartalmaz, amely a máj kolin termelésében tölt be szerepet, s
amely vegyület jótékonyan hat idegesség esetén, javítja a memóriát,
gyorsítja az izom-növekedést és védi a májat is. A betain metil
csoportjai révén a szervezet enrgia folyamataiban is részt vesz, segít
csökkenteni a homocisztein szintet, amely a szív-betegségek elsődleges
rizikó faktora. DNS védő hatása is ismert.
A Goji bogyó gazdag C-vitamin forrás, 500-szor annyi C-vitamint
tartalmaz súly-arányosan, mint a narancs, és többet, mint bármilyen más
gyümölcs. Az A-vitaminnak is kiváló forrása, ami nem meglepő, hiszen a
bogyó maga is szép vörös színű. Tartalmaz továbbá B1, B2, B6 és E
vitamint, melyek köztudottan anti-oxidánsok.
A szelénium és a germánium bőséges forrása is, és számos klinikai
vizsgálatban, köztük rák-betegek gyógyításában is alkalmazták: a
kemoterápiában részesülő rák-betegek esetén máj-védő hatással bír. A
távol-keleti medicinában a chi-hiányt korrigálja e két elem, ami azt
jelenti, hogy az alacsony energiájú emberek, akik álmatlanságban,
szívritmuszavarban, és szorongásban szenvednek, jobban érzik magukat, ha
Goji bogyót fogyasztanak.
A gyümölcs 18 aminósavat (többet, mint a lépesméz) és 21 féle
nyomelemet tartalmaz, valamintlinolén savat, és több béta-karotint, mint
a sárgarépa.
In vitro tanulmányok azt mutatják, hogy a Goji bogyó többféle
rák-sejtet is elpusztít. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy
meggátolja a rák-sejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív
kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll
csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumor növekedés a
Goji bogyót hatására. Egy Mongóliában végzett tanulmány azt mutatta,
hogy a Goji bogyót fogyasztó betegeknek jelentősen megnőtt a lymfocita
aktivitása, és vérük „megfiatalodott".
A Lycium Barbarum (a Goji latin neve) számos legendás egészség-növelő hatását tudományos tanulmányok erősítik meg. Ezek a:
immunválaszt fokozó hatás kimerültség ellenes hatás súly-csökkenés szabad gyök gátlás
Figyelem! Kínában a himalája lábánál termő farkasbogyó nem egyezik
meg a Magyarországon sövénynövényként ismert farkasbogyóval, ördögcérna.
(Scopolia carniolica)
A Goji gyümölcse az az élelmiszer, amely az ORAC-skálán a legmagasabb, 3472 egységnyi, antioxidáns hatással rendelkezik.
Az ORAC-skála az USA mezőgazdasági minisztériuma által standardizált
minősítés az élelmiszerek antioxidáns szintjének mérésére. Az ORAC az
„Oxygen Radical Absorbance Capacity" (oxigén gyök abszorbancia
kapacitás) kifejezés rövidítése, és egysége az ORAC-egység/ 100 g
élelmiszer.
A termék nem tartalmaz semilyen egészségre káros anyagot!
|
Kapcsolódó cikkek:
Goji bogyó titka