Kis türelmet...
A házilag elkészített joghurt lényegileg különbözik a boltban kaphatóaknál, mert a házi elkészített joghurtunkba többféleképpen is bele tudunk úgymond szólni. Egyrészt biztosan fog tartalmazni élőflórát és hozzáadott inulint (rostanyag amelyet a bolti joghortok biztosan nem taltalmaznak) amellyel fokozni tudjuk a laktóbacilusok célba érését. Azaz, hogy élve juthassanak át a gyomor savas fürdőjén.
A joghurt fogyasztása élvezetes, egészséges, trendi és elkészítésük olyan egyszerű, hogy első próbálkozásra is rendkívűl jó minőségűre sikerül. Ugyanis a tejet tejsavbacilusokkal azaz joghurtkultúra bacilusokkal oltjuk be. Ezek a jótékony bacilusok a folyamatosan 43 Celsius fokos tejben 8 óra leforgása alatt elvégeznek mindent. Ez idő alatt a tejben felszaporodnak és állományukat megezerszerezik. Közben tejösszetevőket alakítanak át és az emberi fogyasztásra alkalmassá teszik a nehezen emészthető és sokak számára allergizáló laktózt azaz a tejcukrot.
A kész joghurtot már csak hűteni kell. Ízlés szerint ízesíthető is. Lekvárral vagy gyümölcsdarabkákkal. A joghurt elfogyasztása során a szervezetünkbe bocsájtjuk a jótékony lakóbacilusokat, amelyek megtapadnak a vékony és a vastagbél falán és visszaépítik az élő bélflóránkat.
A tejsavbaktériumok tehát hasznosak. Az első telepeket az anyatejjel vezettük be a szervezetünkbe. A gyomorsavunk akkor még olyan gyenge volt, hogy a laktóbacilusok szinte veszteségek nélkül jutottak a gyomron keresztül a bélrendszerünkbe. Mennyiségindexükkel jellemezni lehet az immunrendszerünket is. Segítséget nyújtanak a táplálékfeldolgozásban és a felszívódás elősegítésében, felveszik a harcot a rossz baktériumokkal, a gomákkal, például a candidával is. No meg a fertőzésekkel, a vírusokkal, a nehézfémekkel …. és még ki tudja mennyi mindennel. Nem csak a bélben találhatóak immunbiológiailag hasznos baktériumok. A hüvelyben lévő tejsavbaktériumok akadályozzák meg a hüvelyi fertőzéseket jó részét is. Ha a tejsavbaktériumok elvesznek a szervezetünkből akkor az baj. Hamarosan súlyos betegségekkel számolhatunk.
Kategória: Reklám
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 70 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!