Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Dr.T.Túri Gábor :  Dr.Székely János püspök írásáról

 

Fölteszek most mindazoknak, akiket hazánk sorsa, morális elismerése, állampolgárainak megbecsülése érdekel, egy cikket, amely mutatja nekik, hogy a magyar katolikus egyház, féltőn

veti szemeit a magyar hazára és annak polgáraira.

Ugyanakkor kérek mindenkit, akit csak az anyagi érvényesülése, az évente megismétlődő,

üres és felületes strand-nyaralásai és az újabb, talán 160 lóerős autójának a megjelenése érdekel, hogy ezt ne olvassa el.

Nem fogja érdekelni....legalábbis gondolom...

Pedig nekik is szól ez a felhívás, amely egy magyar püspök (pontosabban segédpüspök) tollából származik és amelyet a Magyar Kurir Online katolikus hírportál jóvoltából ismerhettünk meg.

Mert  ő ezt bizony  MINDEN magyar állampolgárnak írta.

 

Ki is ez az egyházi személy, aki most hozzánk szól?

Dr.Székely János, esztergom-budapesti segédpüspök.

Esztergomban és Betlehemben folytatott tanulmányai után 1991-ben szentelték pappá. 1997-ben megszerezte a teologia doktora címet, majd 2004-ben az un “nagydoktori” vagyis a PhD címet is, és jelenleg a Pázmány Péter Egyetem docense.

 

Írásából kitűnik a felelősség és a féltés nemzete iránt.

Ezért emelte fel a szavát ilyen korán, az elsők között a katolikus Egyház részéről, hazánk  évszázados keresztény normáinak védelme érdekében.

Figyeljük majd meg a cikkben elhangzó egyik mondatot: “A hazánkat érő támadás oka azonban nem ez, hanem azok az alapértékek, amelyeket Magyarország jelenleg képvisel.”

Akár hiszi a Tisztelt Olvasó, akár nem,  valóban ez az alfája és omegája a magyar problémának.

Mert ez teljességgel idegen a mai nyugat-európai világban.

Mindenki vágyik rá, de eddig még senki sem merte megvalósítani.

Ezt a lépést tette meg népünk és az országunkat jelenleg  vezető kormányunk.

 

Hogy a fent idézett mondat igaz, azt én, aki jelenleg Németországban élek, is igazolni tudom.

Mert szinte minden nap találkozhatok a médiában olyan kijelentésekkel, amely hazánkat támadja, amely hazánkat kívánja lejáratni.

Ezek mindegyike egy-egy nevetséges okot, egy nevetséges hivatkozási alapot hoz fel arra, hogy egy negatív képet vetítsen a nyugat-európai néző elé a magyarokról.

Hol a baromfitermelésünket állítják pellengérre, mondván, összezsúfoltan élnek a tojást tojó tyúkjaink, hol a pulykáink embertelen (?) tartására hivatkozva kérik a nézőt, hogy ne vásárolja a magyar terméket, hol a kacsa- és libahús vagy a kacsamáj és libamáj ellen hadakoznak, hol arról írnak, hogy a libáink tolltépése „embertelen” , ezért ne vegyék a magyar párnatollal bélet párnákat... és így sorolhatnám  egy DIN A4-es lap teljes terjedelmében tovább, ezeket az atrocitásokat az országunk ellen...

Megjegyzem ugyanakkor a lengyel vagy a holland kacsa és libahús ellen nincs kivetnivalójuk, és bátran reklámozzák a valóban embertelen munkakörülmények között  dolgozó indiai vagy kínai munkások termékeit, amelyeket aztán Nyugat-Európában, a csillogó és luxus boltjaikban kínálnak a vásárlóik elé...

Mi ez, ha nem más mint egy össztűz a hazánk ellen....

Hogy miért, arra egy őszinte választ kapunk ettől a segédpüsktől, akinek bátorságáért és a közösségért vállalt, és az esetleg ebből származó nehézségeiért őszinte köszönet jár.

Megtudhatjuk ebből a cikkből, hogy mik azok az un.”alapértékek” amelyek szemetszúrtak a világon jelenleg uralkodó globalizáció mindenható urainak.

Most jöjjön a cikk, amelynek a végén hivatkozni fogok arra az internetoldalra, ahonnan ez származik.

 

Székely János püspök a hazánkat érő támadások okairól

Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok (Jn 15,18). Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak ma, amikor sokan szerte a világban össztűz alá vették hazánkat – fogalmaz írásában Székely János esztergom–budapesti segédpüspök.

Mi ennek a gyűlöletnek az oka? A valódi ok az, hogy hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének. A magyar parlament olyan alkotmányt adott az országnak, amely Isten nevével kezdődik (Preambulum), amely azt állítja, hogy a magzat életét védelem illeti meg a fogantatástól kezdve (Szabadság és felelősség II), hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között létrejött életszövetséget (Alapvetés L). Az alkotmány azt is kijelenti, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja, és hogy az adó mértékét a gyermeknevelés kiadásainak figyelembevételével kell megállapítani (Szabadság és felelősség XXX). Nyilván sokan vannak a világon, akiknek nem tetszik ezeknek az emberi alapértékeknek ez a határozott megfogalmazása.

Mi több, a magyar kormány átmeneti külön adót vetett ki a bankokra. Ez pedig természetesen aggodalommal tölti el a pénzvilág urait, nehogy a példa ragadós legyen.

A hazánkat érő támadások oka alapvetően ez. Természetesen ezeket az okokat nem nevezik néven, helyette más, kisebb jelentőségű vádpontokat említenek. Az egyik ilyen vádpont az egyházakról szóló törvény. Ennek a törvénynek az a célja, hogy az úgynevezett business egyházaktól megvonja az egyházi státuszt. Magyarországon ugyanis, szemben nagyon sok európai állammal, az egyházi oktatási, egészségügyi és szociális intézmények azonos állami finanszírozásban részesülnek, mint a hasonló állami intézmények, hiszen ugyanolyan adófizető polgárok számára nyújtják a nevelés, vagy a gyógyítás szolgálatát. Hazánkban ezért számos olyan ál-egyház jött létre, amelyeknek a legfőbb célja az állami támogatás megszerzése volt. Az új egyházi törvény ezen a helyzeten változtat. Pontosabban körülírja a feltételeket, amelyek alapján egy közösség elnyerheti az egyházi státuszt (legalább ezer tag; legalább 20 éves jelenlét az országban stb.). Azok a közösségek, amelyek nem kapják meg az egyházi státuszt, nyugodtan folytathatják a működésüket, csak az intézményeik állami finanszírozását nem fogják megkapni.

Természetesen a magyar parlament és a kormány követett el hibákat is a munkája során. Ilyenek voltak a médiatörvény egyes – később meg is változtatott – pontjai, vagy a jegybanktörvény esetében néhány, talán szükségtelen módosítás, amely támadásokra adott alkalmat. Ugyanígy helyesebb lett volna a bankokkal való megállapodást a végtörlesztés rendelkezéseinek kibocsátása előtt megkötni.

A hazánkat érő támadás oka azonban nem ez, hanem azok az alapértékek, amelyeket Magyarország jelenleg képvisel. A jelen parlamentnek felelősen élnie kellett azzal a kétharmados többséggel, amellyel a választók a cselekvésre felhatalmazták. Ezt a nagy felelősséget és lehetőséget alázattal, körültekintéssel kell hordoznia, tettekre váltania. A külső támadásokat pedig higgadtan, adott esetben kellő ügyességgel kell megpróbálnia kivédeni. Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is.

Gyakran megtörténik a történelemben, hogy ha feltűnik a világosság, akkor megjelenik vele szemben a sötétség hatalma is. Kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk a Világosság fiai, egy igazabb, emberibb világ építői.

Székely János esztergom–budapesti segédpüspök

 

http://www.magyarkurir.hu/hirek/szekely-janos-puespoek-hazankat-ero-tamadasok-okairol

 

A cikket feltette Túri Gábor   2012.1.13-án

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu