Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

                                     Dr.T.Túri Gábor

                       A Torinói Szent Lepel

    

 

 

 

Egy német folyóiratban megint a kezembe került egy hiradás a Szent Lepelről, amelyet 2009-ben Tierry Castex nevezetű tudós tett közzé. Ez pedig az volt , hogy “a Turini leplen arámi nyelven, héber betűkkel, írást fedezett fel”.

Ennek megfejtése: A zsidók királya.

Ebből a cikkből is látható, hogy úgy látszik nem akar megszünni az a kisérlet, hogy a Leplen keresztül is kihangsúlyozottan bizonyítsák, Jézusnak a zsidó néphez való tartozását, amelyet manapság – jogosan – többen megkérdőjeleznek.

Mert e lepel miatt, már az is egy súlyos csapást jelentett Jézusnak a választott népből való származására, hogy Jézus szemén, a Lepel lenyomata alapján, Tiberius-kori pénzérméket találtak. Ez a temetési szokás ugyanis a zsidók között nem volt szokásos, hanem sokkal inkább az ezen a területen élő un.pogányoké. Vagyis az itt élő görög, pártiai és szkitiai származású népeké. Ez a pénz szolgált ugyanis hitük szerint, mint köztudott, az Alvilágban a Styx folyón való átkelésre. Megjegyzem ez a szokás, mind a mai napig megtalálható a magyar népnél is.

Egyesek felhozzák ugyan ellenvéleményként, bizonyítandó Jézus zsidó származását, hogy ez a szokás a héberek között is ismert volt, hiszen Jerichoban és Jeruzsálemben találtak két olyan kétségtelenül zsidó sírt, ahol szintén pénzérmék voltak a holtak szemein....De ugyanakkor ezek a híradások  elfelejtik hozzátenni, hogy ezek a talált sírok, kétségtelenül szaduceusz temetkezések voltak. A szaduceusok pedig a zsidóknak azt az  elgörögösült csoportját alkották, akik a görög kultúra és szokások alapján éltek....

 

Tehát ezek után, a fent említett héber betűk megtalálása a Leplen, egyeseknek kétségtelenül jó bizonyítékot jelentett Jézus zsidó származásának bizonyítására.

A héber betük megtalálásának hírére, természetesen reagált a Vatikán is, amely pedig mindezideig visszahúzódott a nyilvános állásfoglalástól és XIII. Benedek pápa bejelentette, hogy meg kivánja látogatni a Leplet.

Az ügy bökkenője, hogy felvételek erről az írásról azóta sem kerültek elő, amely  egyébként a bejelentés szerint szabad szemmel nem is látható, csak speciális kamerákkal....

 

Ezután a bevezető után térjünk rá arra a témára, amit nekünk magyaroknak erről a Szent Lepelről feltétlenül tudnunk kell, és azoknak a tényeknek a felsorolására, amelyet a nemzetközi irodalom, akarattal vagy akaratlanul, de elhallgat erről a Lepelről.

 

A Szent Lepelt, Jézus szemfedőjét, Szűz Mária, Mária-Magdolna, valamint Tadeus és Pál (a kánáni Simon!) vitték Edesszába.

Edesza, Jézus keresztrefeszítésének és halálának a helyszínétől Jeruzsálemtől É-Keletre, légvonalban 678 km-re fekszik.

A város a mai Törökország területén fekszik és Sanhurfának nevezik.  A város másik ismert régi neve Urfa, amelyet a törökök, mivel a város a bibliai Harran városához is közel fekszik, azonosnak tartják az ősi Ur városával.

Ma többségében kurdok lakják, akik viszont a városukat Riha-nak hívják.

 

Jézus halálának az időpontjában ez a terület a Pártus Birodalomhoz tartozott, amely Kr.e.250-től

500 éven keresztül uralta ezt a területet.

 

Miért pont ebbe az Edeszába ment Szűz Mária és a kisérete?

 

Ekkor ezen a területen az un. Arszákida származású pártus királyok uralkodtak, akik nevüket a fehér-hun származású Arszákról, a pártusok első királyáról kapták.

Ebböl a családból származott V. Abgár király is, akinek székhelye ebben a városban volt.

Ez a király, még Jézus halála elött, egy levelet írt Jézushoz és kérte, hogy gyógyítsa ki a leprájából. Mindezt Szent Jeromos, vagyis Hieronimusz, említi az irataiban, és ott megtaláljuk Jézus válaszát is, amelyben közli, hogy sajnos ő már személyesen, “bizonyos (politikai) okok miatt“, nem fog tudni a királyhoz elmenni, de megígérte, hogy el fogja kűldeni a képmását, ami őt majd meg fogja gyógyítani.

Ezért megy tehát Edeszába, vagyis a mai Haranba, Mária és kísérete a Lepellel, vagyis Jézus képmásával, ahol akkoriban Abgár király székhelye volt. (Nem mellékes, hogy a király ki is gyógyult a betegségéböl!)

Mária Magdolna pedig innen fogja tovább intézni diplomáciai levelezéseit Tiberius, római császárral, Jézus halála miatt. És  innen is indul majd el  Rómába a kíséretvel, ahol Tiberius császár, mint tudjuk, fogadni is fogja.

 

A Lepel, amely Jézus testét a halála után beborította és amin megmaradt mind a mai napig a testének sugárzó lenyomata, ebben az Edeszában maradt a 944-es évig elrejtve, amelyet aztán véletlenül találtak meg, a palota egyik ajtónyílásába befalazva…. Ezután Leo, bizánzi császár (aki – ne felejtsük el - maga is a pártus Arszakida házból származott!!) katonai kisérettel vitette ezt a “Szent Leplet”  Konstaninápolyba(vagyis a későbbi Bizáncba).

 

Számunkra, magyarok számára rendkívül fontos, hogy alig 200 évvel késöbb Béla királyfi, az 1100-as évek közepén itt, ebben a Bizáncban élt, éspedig annak a Manuel császárnak az udvarában, akinek az édesanyja Iréne, vagyis Szent Irén volt, aki pedig nem más mint szent László királyunk lánya Piroska….Ez a Piroska (Irene) mindmáig az ortodox keresztény Egyház legnagyobb szentje, akinek a mozaik-képét a Hágia Szófia templomban (Konstantinnápolyban) még ma is láthatjuk.

 

Tehát Béla királyfi (II.Géza magyar király fia)  így közvetlen rokona volt a császári családnak és itt rangban a 2.helyen állt, közvetlenül a császár után!!!

Ennek oka azonban nem csak az, hogy Piroska nénje révén a császár rokonságához tartozott, hanem főként az, hogy ő, mint Árpádház-i herceg, ugyanúgy pártus Arszakida származású volt, mint Manuel császár.

Ezért hosszú ideig úgy is néz ki, hogy ő a császári trón várományosa…..

 

Amikor azonban Szent László fia, III.István meghal (aki mint tudjuk, Piroska testvére volt)

Béla herceget hazahívták  a magyar trónra, III.Béla néven.(1172-1196)

Ekorra azonban már megszületett a két fia, Imre és András( a késöbbi II András), feleségétöl Antiochiai Annától, valamint lányuk Mária-Erzsébet.

(Ez az a Mária-Erzsébet, akinek a révén a Hont-Pázmányok, az Árpádokkal kapcsolatban kerültek.)

Édesanyjuk azonban már nem ért el Magyarországra, mert útközben meghalt.

 

Ezután 1174-be, tehát alig két év után, III. Béla király feleségül vette VII. Lajos francia király lányát.

Őtőle születik majd meg Mária-Margit, akit III.Béla majd késöbb hozzáad az öreg bizánci császárhoz II.Izsák-Angeluszhoz.

 

Rendkívül fontos, hogy III.Béla, már fiatal kora óta, Piroska nagynénje révén, tudott a Jézus-i Lepel meglétéről. Ezt egy ládában tartották a bizánci udvarban, az alatta lévő Arsacida királyi koronával együtt, amelyet ma Magyar Szent Korona néven ismerünk.

Ez volt az a Korona, amely először a hunok révén került a Kárpátmedencébe és az itt megalakuló

Arszakida eredetű  hun királyság szimbóluma lett.

Atilla birodalmának bukása után a korona visszakerült örmény földre, ahol ekkor szintén Arszakida származású királyok uralkodtak.

Majd ez a korona, nem sokkal ezután, az avarok révén másodszor is a Kárpát-medencébe került .

És ez volt az a korona, amely az avar kincsekkel együtt elkerült nyugatra, Nagy Károly, frank király avarokat ért fosztogató hadjárata során.

Végül pedig ettől a Nagy Károlytól került aztán a Szent Koronánk a Vatikánba.

Innen hosszú ideig nem sikerült az avarokkal(vagyis a fehér magyarokkal) rokon

Árpád-i magyaroknak ezt visszaszerezniük, csak az első évezred fordulóján. Ekkor ugyanis Géza, királyi fejedelem, diplomáciai manőverei révén, azt kikényszerítette a pápától.

Röviddel ezután harmadszor is visszakerült a Szent Korona a Kárpát-medencébe és röviddel ezután Géza fiát Vajkot ezzel a koronával meg is koronázták.

Ezzel egyidőben megegyezés született Géza (István apja) és a görög császár, Dukasz Mihály között, hogy ezt a visszakapott avar (pártus) Koronát a biztonság kedvéért, a hadászatilag biztonságosabb Bizáncban kell őrizni….

Ennek indoka pedig az volt, hogy mivel számos  görög császár ugyanúgy a pártus Arszakidáktól származott, mint az Árpád-ház királyai,  ezért jogosnak tartották ezt a koronát Bizáncban őrizni és ha ez szükséges volt, időnként a magyar koronázásokra, a magyaroknak átengedni….Ez azt jelentette, hogy a Szent Koronát, III. Béla királyunkig, a mindenkori magyar király megkoronázása után vissza kellett Bizáncba szállitani….

A magyar királyok érdeke ezzel szemben azonban mindenkor  az volt, hogy ez a Bizáncban őrzött Korona magyar földön, a magyar politikai territóriumon belül kerüljön megörzésre, együtt azzal a másik koronával, amelyet a pápa még 1000-ben, az Arszakida-Korona visszaadása után, Asztrid érsekkel Magyarországra küldött és amivel Vajkot a nyugati kereszténység ritusa szerint meg is koronázták.

 

Ezért érthetö, hogy III Béla királyunk feltétele, Mária-Margit és Izsák-Angelus császár  házasságával kapcsolatban, az volt, hogy a mindeddig a  Jézus-i Lepel alatt tartott Arszakida-Koronát, ő ezután magával vihesse Magyarországra és ott méltó körülmények között őrizhesse.

 

Tehát III.Béla nagy érdeme az volt, hogy a Magyar Szent Korona végleg a Kárpát-medencébe került...

Ettől  kezdve, a Szent Korona Esztergomban volt őrizve és erre a feladatra a király megalakította a Magyar Koronaőrséget, amely azóta is fennáll és őrzi az ősi Arszakida Koronát….

Ez volt tehát III.Béla érdeme és igérete.

Ezzel párhuzamosan volt azonban  Béla királyunk lányának, Mária Margitnak is egy igérete.

Ő, mint fiatal császárnő megfogadta a férjének, Izsák-Angelus császárnak, hogy ő viszont, ha élete árán is, de meg fogja őrizni a Szent Leplet Bizáncban.

 

Ezt életfeladatul tűzte ki magának a magyar hercegnő….

 

Tehát mint láthattuk mindeddig a Szent Korona és a Szent Lepel egyenlő mértékben a bizánci császárok és az Árpád-házi magyar királyok jogos öröksége volt. Csak ettől kezdődően, vagyis III.Béla, pontosabban a 16 éves Mária-Margit idejében osztoztak meg a fenti módon ezen az ősi örökségen.

Csak a jobb érthetöség édekében említem meg, hogy magyar-rokon (tehát pártus Arszakida) császárok, a következők voltak:

Basiliusz,

VI. Leo,

Constantinosz Porphirogenetosz,

II.Romanosz,

II.Baziliusz és

VIII.Constantin .

 

Mindezek alapján, azt hiszem jól érthető a magyar királyok szoros politikai kapcsolata Bizánccal.

 

A Szent Lepel tehát egyedül marad ettől kezdve Bizáncban, Mária-Margit őrizete alatt, éspedig

1204-ig.

Ekkor ugyanis a IV.Keresztes háború katonái feldúlják Konstantinnápolyt és az öreg császárt Izsákot, meg is ölik.

Ezért a magyar Mária-Margit, hogy esküjéhez híven továbbra is óvhassa a Lepelt, hozzámegy a kereszteshad vezéréhez Boniface de Monteferrát-hoz.

Ezután Thesszalonikiben, a mai Szalonikiben épít az egykori császárné egy templomot a Szent Lepel számára.

A templom neve : Eski Cuma Cami.

A sors kifürkészhetettlen akaratából, azonban Mária-Margit második férje is meghal.

Ezért e zavaros politikai és hadászati időszakban, az egykori császárné kétségbeesésében hozzámegy a Templomos Lovagok rendfőnökéhez Nicholas de Saint Omer-hez, akitől védelmet remél.

A magyar királylánynál ekkor még mindig ott van a Szent-Lepel, amelyet mindeddig, esküjéhez híven megóvott.

Ezután születik meg a fia Vilmos.

Ő  fogja majd átadni édesanyja(Mária-Margit) halála után a Leplet a Templomosoknak.

Igy kerül át tehát ez az ő tulajdonukba és ezután már csak 1307-ben hallunk legközelebb hírt erről a Lepelröl, mégpedig Párizsból, a Templomos Renddel kapcsolatban…..

Majd ezt követően kerül, örökség révén később, mint köztudott a Savoyai hercegek tulajdonába, akiknek érdekes módon Budafokon is volt birtokuk és ugyanakkor őhozzájuk tartozott Turin (Torinó) is, ahol a mai napig is örzik ezt a Leplet.

 

Mint fontos dolgot, érdemesnek tartom elmondani azt, hogy a mi magyar un.Pray-Kodexünk az egyik legmegtámadhatatlanabb bizonyíték arra, hogy a Szent Lepel nem hamisítvány.

Tudniillik igyekeznek a « jóakaróink » bebizonyítani, hogy a Lepel a XIV-XV.sz-ból származó hamísitvány, egyesek szerint Leonardo da Vinci által készíttetett….(és van még legalább 10 másféle ilyen összetákolt vélemény…)

Ezeknek mindnek, egyedül ez a magyar Pray Kódex mond ellent, amely a nevét egy Pray nevü jezsuita szerzetesről és irodalomtörténészröl kapta, aki a budapesti Egyetemi Könyvtárban találta meg az 1800-as évek végén ezt az illusztris művet, amely III.Béla idejéből való, tehát az állítólagos « lepel-hamisítás » előtti időből !!!

Ez hűen ábrázolja a Lepel képmását, mint illusztráció és ezen jól látható a Lepel anyagának a szövetmintája is, amely egyedülálló és csak a pártus Királyi Udvar részére készült….

Mindez természetesen mutatja azt is, hogy a magyar királyi udvar, akkoriban, vagyis III.Béla idejében, közvetlen közeli kapcsolatban volt a Lepellel…..

Ezzel kapcsolatban még érdemes megjegyezni, hogy a Kölni Dómban nyugvó « Három királyok » ereklyéi is (amely ereklyéket az előző években bontottak ki és vizsgáltak meg) szintén ilyen szövetmintázatú anyagba vannak beburkolva, amelyről a kutatók azt is megállapították, hogy ezek az időszámításunk utáni első évszázadból származnak és pártusi készítésűek….. Hiszen, mint a Biblia alapján köztudott a «Három Királyok » szintén keletről jöttek Jézust üdvözölni…..Ehhez viszont nekünk csak annyit kell tudnunk, hogy Jézus születési helyétől keletre akkoriban csak a Pártus Birodalom létezett…..( !)

 

Egy holland orvosnak 2004-ben sikerült erről a Jézus képről egy háromdimenziós hologrammot előállítani, amely azóta a torinói Museo della Sindonéban látható.

A Petrus Soons által készített videón jól követhető Jézus fejének hármdimenziós elmozdulása.

 

  

 

 

Ha mindez igaz, és ez egyre inkább úgy néz ki, akkor azt hiszem jogosan föltehetjük a kérdést,

hogy mindez, vagyis a Leplen látható kép, hogyan jött létre?

Mi van ebben a Lepelben még "elrejtve", vagyis milyen üzenet van benne a jövő kor emberei számára?

A kérdés ilyentén feltétele azért jogos, mert ha megnézzük a lepel történetét, akkor azt látjuk, hogy az idők folyamán, a technika fejlődésével egyenesarányban egyre több és több információt kapunk a Lepel közvetítésével.

Lássuk az eddigi lépéseket:

 

1.)A Lepel először egy teljesen "normális" halotti lepel volt, amit "csak" azért őveztek kiemelkedő

tisztelettel, mert Jézus testét borított.

 

2.)Aztán észrevették, hogy egy arcszerű folt van rajta, amit Jézus lenyomataként értelmeztek és ezért

még nagyobb tisztelet kezdte ővezni az ereklyét.

 

3.)Még később azt is észrevették (az emberi technika fejlődése során), hogy ez nem más, mint egy

negatív fotólenyomat. Ezért az erről készített újabb negatív kép valójában a valós látszatot kell

hogy adja.... és valóban, az így készített képben meg is látták Jézust, akit eddig csak elképzelni

tudtak.

 

4.)A szövetben található pollenmaradványok elemzése lehetővé tette, hogy megállapítsák milyen

virágok és milyen növények voltak azon a területen, ahol ez a Lepel készült, így behatárolható volt az a terület, ahol ezt a leplet, mint halotti leplet felhasználták....és valóban, ez a lepel, Jézus működési területének a pollen-nyomait hordozza.

 

5.) Majd a kémia, a biokémia és az orvosi biológia további fejlődése azt is lehetővé tette, hogy

megállapítsuk a Lepel korán kívül, az általa beborított személy életkorát, nemét, vércsoportját és minden bizonnyal a genetikai jellemzőit is.

 

 

6.)Végül pedig most elkészült(a technika újabb fejlődésével) a 3D-s változat is, amelyben Jézus

alakját már forgatni, mozgatni lehet....

 

Tehát ezekután jogosan felmerülhet bennünk a kérdés, mi lesz a következő lépés?

Mit rejteget számunkra még ez a Lepel?

Milyen új információkat fogunk e Lepel révén Jézusról, az egykor élt történelmi személyiségről kapni?

 

Honnan volt képes a Lepel "képalkotója" előre meghatározni, hogy a technikánk idáig és ebbe az irányba fog fejlődni. Hiszen csak, ezen általa előrelátott fejlődésünk tette lehető, hogy

a kép rejtett információiból, az idők elteltével mindazt észlelni tudtuk, amit az akkori, aktuális tudásunk megengedett nekünk…

 

Ez a valaki, aki mindezt előrelátta, csakis az Isten lehetett, hiszen abszurd lenne feltételezni, hogy 2000 évvel ezelőtt valaki azzal a tudással rendelkezett, amivel ma, a mai modern technikai tudomány rendelkezik. Ha mégis feltételeznénk, hogy valaki ezen tudással rendelkezett, akkor is megválaszolatlan az a kérdés, hogy honnan látta előre ez a személy, hogy az emberi kultúránk és vele párhuzamosan a technikánk milyen irányba fog a hosszú évszázadok folyamán fejlődni.

 

Ha ez a valaki tehát maga az Isten volt, akkor ezt követően, magától értetődő a következő kérdés, hogy mindezt végül is miért tette velünk az Isten?

Meg akarta magát mutatni a Lepelben?

Hiszen ezt már egyszer megtette, mert megmutatta magát már nekünk, úgy 2000 éve a földreszületett fiában Jézusban....

 

Vajjon mondhatjuk-e ezután, miután ezt a Lepelt tanulmányozzuk, hogy HISZÜNK?

 

Kell-e a hithez BIZONYÍTÉK?

 

Mert a bizonyíték, az már a következő lépésében a TUDÁST eredményezi.

Így nézve viszont a dolgot, kérdezhetjük, hogy kell-e nekünk tudás, ahhoz, hogy elhigyjük Isten létezését?

Ha erre a válaszunk a NEM, ami pedig logikusan következik a kérdésből, akkor viszont

kényszerítően ebből az is következik, hogy ez a tudás végül is elveszi a hitünket.(!)

Vagyis ami azt jelenti, hogy a Szent Lepel elismerése, az tulajdonképpen hitünk tagadását jelenti.

 

Ez pedig egy döbbenetes és váratlan eredmény.....

 

Mert ez bizony nem lehetett Isten szándéka. Hiszen Isten a hitünket erősiteni, nem pedig gyöngíteni szándékozik....Ez ellentmondana Isten valódi isteni mivoltának és tettét a kísértés nívójára redukálná.

 

Ha viszont Isten szándékával ellenkezik a TUDÁSNAK a HIT elé helyezése, akkor ez a Lepel, amely TUDÁSSAL akarja erősíteni HITÜNKET, hogyan  "keletkezett" ?

Erre azt hiszem csak később a technikánk további fejlődése adhatja majd meg a választ.

 

Nekünk most ezután az elméleti gondolatfuttatás után, azonban legyen most csak annyi elég és fontos, mint  TÉNY, hogy ez a Lepel valamikor, egy a pártus királyi udvarból származó személy számára készült, és ez a személy ezzel is lett beborítva.

Ez a valaki pedig Jézus Krisztus volt.

Ő, aki abból az udvarból számazott, amelynek tagjai azok az Arszákok voltak, akik pedig ugyanakkor a magyar Árpádházi királyok ősei is voltak.

 

Dr.T.Túri Gábor                                                                           Rödermark, 2010. decemberében

 

 

Irodalom :

Sanhurfa Internet Wikipedia

Badiny jós Ferenc: A káld–pártos hagyomány Bp. 1999. (210.old)

Endrey Antal: Magyar kereszténység  1998. (90.old)

Werner Bulst SJ : A Torioi Lepel és a mai tudomány (Szent István Társulat 1987)

Focus, Kultur 16/1998  128.old

Focus Forschung und Technik 4/1995  120.old.

Max Thürkauf: Christus und die moderne Naturwissenschaft (Johannes Verlag 1994)

Badiny Jós Ferenc: (290.old) Az istenes honfoglalók; Jézushitű Atilla (Magyar Ház Budapest 2004)

                                                                                                                         142.old

Badiny Jós Ferenc: Jézus király a pártus herceg (Budapest 1998) ISBN 963 03 54187 (198.old)

Biró Lajos: A magyar régmúlt titkai 117.old  (Magyar Ház 1999)

Pray Kódex: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pray-k%C3%B3dex   (a kép alatti szövegmagyarázat)

                                                                                      (Ld.még a spanyol és az angol oldalon is)

 

Pályi Gyula professzor előadása_Vatikáni Rádió_2010.3.22

 

 

 

 

Címkék: a turini lepel abgar pártus király iii.béla magyar király jézus leple pray kodex

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu