Kis türelmet...
Csak egy bokrosi borász, az eredeti szakmájára nézve kertész Bodor István képviselte az idén a békéscsabai bor- és grillfesztiválon a csongrádi és bokrosi borosgazdákat. Mint mondta, annyi a különféle rendű és rangú gasztronómai rendezvényekre szóló meghívás, hogy a kollégái nyilván más szervezők invitálását fogadták el.
Kicsit elszomorodtunk azon a 48 éves vállalkozóval, hogy a magyarországi szőlők termőterülete az elmúlt 30 év alatt a harmadára (220 ezer hektárról mintegy 70 ezer hektárra) csökkent, s a csongrádi és bokrosi szőlők területének 1970-es évekbeli nagyságával (3 ezer hektár) szemben tavaly már csupán 650 hektárt tartottak nyilván.
Pedig milyen finom a bokrosi kékfrankos is! Dr. Simon Mihály borlovag, nyugalmazott békéscsabai jegyző, címzetes főjegyző, a Csongrádi Borvidék borászati kultúrájának, borainak megismertetése és népszerűsítése érdekében létrehozott Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Székének tanácsnoka nem egy pohárral ivott belőle az újabban kadarkát telepített Bodor úr és felesége, Bodorné Jutka standjánál. Egész üveggel vásárolt asztaltársaságának a háromnapos bor- és grillfesztivál nyitónapján, március 26-án, péntek délután.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!