Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
50 deka sima liszt
3 deci langyos sós víz
2 evőkanál ecet
Töltelék hozzávalói
15 deka morzsa
fél deci olaj
50 deka szilva
cukor
fahéj
A mákoshgoz
20 deka darált mák
ízlés szerint cukor
1 citrom reszelt héja
1 reszelt alma
A kenéshez egy tojás
Az olajat felmelegítem beleteszem a darát kicsit megpirítom és másfél deci melegvízzel felöntöm, ettöl a dara megdagad amikor meghül akkor teszem a tétestésztára és rá az összevagdalt szilvát cukrot fahéjat
A mákot ledarálom citromhéjjal ,lereszelt almával cukorral összekeverem éa a kinyújtott rétestésztára szórom
A hozzávalókból jól kidolgozott rétes tésztát készítek.Simára ki kell dolgozni a tésztát semmi gyűrődés ne legyen rajta.Amikor kész a tészta lisztezett tálcára 2 nagy gombócot készítek a tetejét lekenem egy kis olvasztott zsírral edénnyel letakarom és kb 3,4 -1órát pihentetem.Pihenés után az asztalra nagy fehér terítőt teszek jól meglisztezem és a kézfejemmel elkezdem lassan a nyújtást.Amikor teljesen lelóg az asztalról a szélét kőrbe a kezemmel letekerem és a tésztát olajjal vagy olvasztott zsírral meglocsolom., és jöhet rá a töltelék.A töltelék rajta van akkor egy kis olajos tejföllel meglocsolom az abrosszal szépen feltekerem.Olajjal kikent tepsibe teszem és tojással lekentem 180- 200fokon szép pirosra megsütöttem és porcukroztam.
Én szilvás darásat , almásat , és mákos almásat készítettem.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 353 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!