Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
5 tojás
10 deka cukor
13 deka liszt
1 csg sütőpor
fél deci étolaj
fél deci víz
A Krém hozzávalói
4 deci tej
4 egész tojás
1 kanál liszt
20 deka cukor
Ezeket gőz felett besűrítem
fél csg zselatin fél deci víz
4 deci tejszín
1 narancs
5 deka darabolt ananász
1 doboz mascarpone
A tészta készítése
A tojásokat szétválasztom.A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verem.A sárgáját a maradék cukorral vízzel, olajjal habosra kikeverem.Hozzáadom a tojás felvert habját és végül a sütőporral elkevert lisztet.Margarinnal kikent torta formába teszem., és 160-170 fokon megsütöm.Amikor kisült és kihűlt ketté vágom a tortát, és az egyiket a torta formába visszateszem.Elkészítem a krémet
A tejbe teszem a tojásokat a lisztet és a cukrot és gőz felett állandó keverés mellett besűrítem A fél csg zselatint a langyos vízzel elkeverem és a főzött krémhez adom A tejszínt habbá verem adok hozzá egy doboz mascarponét, narancsot ,ananászt, és a főzött krémmel összekeverem.A tortát ezzel a krémmel töltöm,Az alsó lap a formába van erre kerül a folyékony krém, ráteszem a másik lapot és egy éjszakát hűtőbe teszem.Másnap leveszem a karimát és feldíszítem
Díszítése
2 tojás fehérje
15 deka cukor
A tojás fehérjét és a cukrot gőz felett kemény habbá verem és ezzel a habbal zsák és csillagcső segítségével és .marcipán rózsákkal díszítettem Nagyon finom különleges ízű torta
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 262 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!