Kis türelmet...
Hozzávalók
5 tojás sárgája
1 egész tojás
20 deka porcukor
1csg vaníliás cukor
1 evő kanál morzsa
1 szelet olvasztott csokoládé
10 deka őrőlt dió
1 kávés kanál darált kávé
5 tojás fehérje
4 kanál liszt
fél csg sütőpor
Krém hozzávalói
3 egész tojás
3 kanál porcukor
6 evőkanál fekete lefőzött kávé
1 kanál liszt
1doboz mascarpone
2 deci tejszín
A tészta elkészítése
A tojások sárgáját és egy egész tojással a vaníliás cukorral és a porcukorral robotgéppel habosra keverem..A tojások fehérjét kemény habbá verem 3 kanál kristálycukorral
A sárga masszát ha már jól kihabosítom akkor leveszem a gépről és kézi habverővel belekeverem a morzsát, a csokoládét az őrőlt kávét majd a diót és a sütőporos lisztet
Sütőpapiros tepsibe tettem és 170 fokon kb 10 percig sütöm utánna 180 fokon szép lassan tűpróbáig sütöm
Amikor kisült a papírt lehúzom róla megvárom amíg kihűl és három lapot vágok belőle
A tepsi mérete 24x-22-es
Közben amíg a tészta sült elkészítettem a krémet
A tojásokhoz , 3 kanál cukrot és egy kanál lisztet adok és a 6 kanál kávéval csomomentesen kikeverem és gőz felett állandó keverés mellett besürítem., majd kihűtöm
A tejszínt 3 deka porcukorral és egy fixálóval kemény habbá vertem
A már kihűlt főzöttkrémhez hozzáadom a mascarponét és jó habosra kikeverem
Amikor már kellően finom habos hozzákeverem a felvert tejszínhabot , de óvatosan hogy ne nagyon tőrjön össze
Ezzel a nagyon finom könnyű krémmel megtöltöm a lapokat
A tetejét is bekenem krémrózsával diszítem és olvasztott csokival diszítettem
Ezt a receptet egy régi szakácskönyvben találtam
Egy kicsit változtattam rajta mivel a vajkrémes süteményeket nem túlzottan szeretjük
Ezért én használtam a tejszínhabot és a mascarponét a vajkrém helyett
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 177 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!