Kis türelmet...
Hozzávalók
4deci tej
10deka cukor
5deka margarin
4tojás
4zsemle
25deka alma
őrölt fahéj
10deka darált mandula
barack lekvár
A tejből tojás sárgájából cukorból a margarin feléből,öntetet készítek.A zsemléket vékony szeletekre vágom.Egy tepsit margarinnal kikenem ,és az öntetbe a zsemleszeleteket beleforgatom,és a tepsi aljára teszem Az almát vékony karikára vágom fahéjjal kicsit megdinctelem amíg a levét el nem föli.Ekkor rárakom a zsemle szeletekre.Az almára darált mandulát szórok amibe tettem egy kevés fahéjat és cukrot.Ennek a tetejére jön a maradék zsemleszeletek amit az öntetbe forgattam.Előmelegített sütőbe 25-30percig sütöm A tojások fehérjét gőz felett cukorral és barack lekvárral kemény habbá vertem Amikor a sütőből kiveszem rásimítom a habot a tetejére karamelizált mandula pelyhet tettem.A tetején a mandula nem égett meg hanem karamelizált
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 457 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!