Kis türelmet...
Hozzávalók
2 db sertés vese
20 deka velő
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
piros őrőlt paprika
só
1 deci olaj
A vesét jól megmosom, ketté vágom,és az odanem illő dolgokat kivágom belőle.
Az így megtisztított és megmosott veséket vékony caíkokra vágom.Egy edénybe felteszem kevés sóval és annyi vízzel,hogy ellepje.Kb 10 perc forralás után a vizet leöntöm róla és újra tiszta vízben ismét 5-10 percig főzöm és újra leöntöm a vizet és ismét tiszta vizben felforralom.Ezt a műveletet addig folytatom amíg a forrásban lévő vese vize tiszta lesz Én 5-ször ismételtem a műveletet.
Közben a velőt meleg vízben lehártyáztam
A hagymát egy kevés olajban apróra szeltem megpároltam pirospaprikát hozzáadtam majd a leszűrt vesét és a velőt valamint az apróra vágott fokhyagymát és sót
Eggyütt főztem egy kevéske víz hozzáadásával kb 10 percig amíg összesülnek.
Főtt burgonyával tálaltam
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 30 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!