Kis türelmet...
A tészták hozzávalói piskóta lap csokis lap és diós lap
3x 2 tojás
4 deka cukor
6 deka liszt
fél csg sütőpor
1 kanál víz
2 kanál olaj
2 kanál kakaópor
5 deka darált dió
A krém hozzávalói
Sárga krém
6 deci tej
1 csg vaníliás cukor
4 tojás sárgája
10 deka cukor
1csg vaníliás puding
4 tojás fehérje
3 kanál cukor
A cukorszirup készítése
2 decivíz
15 deka cukor
ízlés szerint rum
Csoki öntet
4 deci tej
2 kanál kakaópor
10 deka ét csoki
1 kanál liszt
fél csg csoki puding
rum
10 deka darált dió
5 deka mazsola
2 kanál olaj
3 deci tejszín
A tojásokat szét választom A sárgáját 1 kanál cukorral olajjal vízzel kikeverem.A fehérjét habbá verem a maradék cukorral.A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.A diós hoz 5 deka diót adok a csokishoz pedig a kakaóport.Sütőpapiros sütőlapon 15x 30cm-es sütőlapon egyenként megsütöm Amikor kihűltek a lapok összetöltöm
A sárga krém készítése.A tejet felforralom, a többi hozzávalót kikeverem amikor a tej felforrt , először kanalanként adom hozzá a forró tejet állandó keverés mellett.Utána lassan hozzákeverem a többi tejet is és az edényt gőz fölé teszem és állandó keverés mellett besűrítem.A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a besűrűsödött krémmel összekeverem
A cukorszirup hozzávalóit felforralom pár percig utána kihűtöm
A csoki öntet elkészítése Az olaj kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztom és a végén adom hozzá az olajat.
A tejszínhabot felverem Alulra tettem a diós lapot meglocsoltam a rumos sziruppal.Erre tettem a krém felét amit elsimítás után darált dióval megszórtam.Erre tettem a csokis lapot szirupot krémet diót és végül a piskóta lapot.A tésztát kockákra vágtam a tetejére úgy tettem a csoki öntetet, hogy a tésztán kicsit follyon le tejszínhab rózsákkal diszítettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 80 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!