Kis türelmet...
Hozzávalók
6 darab zsemle
5 deci tej
1 csg vaníliás cukor
3 tojás
5 deka Rama margarin
6 deka cukor
10 deka darált dió
fahéj
1 üveg alma jam
A tetejére
3 tojás fehérje
15 deka cukor
4-5 kanál barack lekvár
durvára vágott 5 deka dió
A zsemléket vékony szeletekre szelem.A tepsit margarinnal kikenem.A tejet a tojás sárgájával a két féle cukorral kikeverem .A zsemle szeleteket belemártogatom a tejes cukros lébe és a tepsi aljára teszem szorosan egymás mellé.Amikor kiraktuk az alsó sort Diót fahéjjal összekevertem és a zsemlére szórtam felét erre tettem az alma dzsemet amit házilag készítettem A dzsemre ismét a maradék darált diót rászórtam és a maradék zsemléket ismét tejbe forgattam és a dióra tettem.170 fokos sütőbe tettem és a tetejét kicsit pirosra megsütöttem , a tojások fehérjét gőz felett a cukorral és barack lekvárral kemény habbá vertem .Amikor megsült kivettem a sütőből és a tojáshabot rátettem a tetejére és vagdalt dióval meghintettem.,Majd a már kikapcsolt de meleg sütőbe visszatettem, hogy a hab száradjon. Kihűlés után szeleteltem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 99 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!