Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
5 tojás
12 deka cukor
12 deka liszt
5 deka darált dió
fél deci olaj
5 deka olvasztott ráma margarin
fél csg sütőpor
A krém hozzávalói
25 deka eper
2csg epres pudingpor
7 deci tej
6 deka cukor
4 deci tejszín
4 deka porcukor
A tojásokat szétválasztom
A sárgáját fele kristálycukorral az olajjal csipet sóval és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét
Majd a sütőporos lisztet és a darált diót
170 fokos sütőpapiros sütőlapn megsütöttem
Közben elkészítettem a krémet
A pudingokat a tejjel cukorral a szokásos eljárással felfőztem majd kihűtöttem
A tejszínt fixálóval és a porcukorral felvertem
A kihűlt pudinggal a hab 1/3részével összekevertem
Az eper szemeket nagyonapróra összevágom és a krémbe keverem
A megmaradt 2/3ad résszel töltöm és diszítek
Amikor a tészta már sülés után kihűlt két lapot vágok belőle
Az alsó lapra előszőr az epres habbal kevert pudingos krémet teszem két kanállal kihagyok a tészta tetejére
Erre teszem a sima tejszínhabot
A másik lapot a krémre teszem erre teszem a két kanál krémet habrózsával olvasztott csokival diszítettem
Kategória:
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 57 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!