Kis türelmet...
Hozzávalók
A tészta hozzávalói
4 tojás sárgája
12 deka cukor
5 deka lágy vaj
1 bió citrom reszelt héja és leve
fél csg sütőpor
18 deka liszt
1 evő kanál tejföl
Diós krém hozzávalói
20 deka darált dió
10 deka cukor
1,5 deci tej
ízlés szerint rum
A tetejére
4 tojás fehérje
6 kanál cukor
A tojások sárgáját a cukorral és vajjal habosra kikeverem, hozzáadom a reszelt citrom héjat és a levét valamint a tejfölt és végül belekeverjük a sütőporos lisztet
Sütőpapiros tepsibe öntöm a tésztát és elsimítom én 24x22-es tepsit használtam.
180 fokon megsütöm Amíg sül elkészítem a diós krémet
A tejet a cukorral felforralom és a darált dióval és a rummal összekeverem.
A kisült tésztára rákenem
A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem és a diós krémre rákenem az egészet visszateszem egy kicsit a sütőbe, hogy a hab kicsit színt kapjon. ez kb 10 perc A süteményt kihűlés után szeletelem.
Sárgabarack lekvárral és citromfűvel diszítettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 57 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!