Kis türelmet...
A hozzávalók
fél kiló zöldborsó.
2 darab alma
fél kiló sárgarépa
4 -5 darab savanyú
4 darab közepes főtt burgonya
Majonéz készítése
2 tojás sárgája
kb 2 deci étolaj
só bors
citromlé
mustár
tejföl
A borsót az apró kockára szelt sárgarépával,és burgonyával megfőzöm.
Amikor megfőtt és már ki is hűlt majonézzel tejföllel összekevertem
A tetejét tojással és répával díszítettem
Majonéz készítése
A tojások sárgáját csipet sóval habverő üstbe teszem a gépet kis fokozatra állítom és folytonos keverés közben hozzáadom előszór cseppenként majd vékony folyással
adom hozzá az étolajat , vigyázva, hogy ne fusson össze.Amikor minden csepp olaj at felszívott a tojás sárgája a gépet leállítom., és kézzel adom hozzá a citromot és az ízlésnek megfelelő mustárt.Tejföllel lazítom.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 544 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!