Kis türelmet...
50 deka liszt
5 deka olvasztott vaj
3tojás sárgája
3 deci tej
fél deci rum
só
5 deka cukor
1 citrom reszelt héja
2 deka élesztő
Az élesztőt 1deci tejben kevés cukorral felfuttatom.A lisztbe mélyedést készítek és ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló.A tésztát jól kidolgozom és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat és még ezzel is tovább kidolgozom.Majd lisztezett gyúródeszkára kiöntöm és vékonyra ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval Kiszaggatom.Letakarom konyharuhával és fél órát kelesztem.Az olajat felhevítem , az ujjammal a fánk közepét benyomom és ez az olajban alulra kerül.Fedővel lefedem ,és amikor már szép piros átfordítom ekkor már nem teszem rá a fedőt.Papíron leitatom az olajat róla sárgabarack lekvárt teszek a közepébe és porcukrozom.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 344 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!