Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Budakeszi művészek karitatív karácsonyi kiállítása 2010

Budakeszi képzőművészek karácsonyi karitatív kiállítása Budakeszin a Kálvin teremben volt látható 2010 december 12.től 19-ig. A kiállítás fővédnöke, budakeszi polgármestere : Dr. Csutoráné Dr. Győri Ottília
Budakeszi polgármesterének köszöntője:

Tisztelt Budakeszi Polgárok!
Igen tisztelt Nagytiszteletű Úr!
Tisztelt kiállító Művészek!
Kedves Barátaim!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm a jelenlévőket abból az alkalomból, hogy a Budakeszin élő és tevékenykedő képző-, ipar- és fotóművészek felajánlásából megrendezésre került az első karácsonyi, jótékonysági kiállítás, amelynek célja a Budakeszin élő rászoruló honfitársaink megsegítése. Városunk vezetése a képviselőtestület elhatározásával egybehangzóan cselekvő módon kívánja polgártársainkat szolgálni. Nem csak a politikai vállalásunkból kötelességszerűen reánk háruló feladatokat tekintjük szolgálatnak, hanem a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmával elsőrendű kötelességünknek tekintjük a társadalom peremére sodródott, elesett emberek, rászoruló polgártársaink megsegítését is. A közösség elsőrendű feladata ugyanis az egymás iránti elkötelezettség, szolidaritás vállalása. Hiszen az egymás iránt érzett felelősségben, végső soron a városunk boldogulásáért érzett felelősségben vélhetjük felismerni azt az összetartó erőt, amelyre bátran építhetünk egy új várospolitikát. Mégis az egymásnak nyújtott segítségadás vállalása -- úgy gondolom -- mostani helyzetünkben, a karácsonyi ünnepek közeledtével, nem lehet csupán szimbolikus jelentőségű.

Ezen a helyen érzem szükségét annak, hogy őszinte és hálás köszönetemet fejezzem ki a kiállító művészeknek felajánlásukért. Nagyra értékelem az itt kiállító művészek nemes gesztusát, akik -- tudtom szerint -- az első megkeresésére készséggel és messzemenő segítő szándékkal álltak a kiállítást szervezők rendelkezésére. Egyúttal kedves kötelességem, hogy örömmel üdvözöljem ezt a kiállítást, amely szépen rávilágít a városunkban tevékenykedő és alkotó művésztársadalom jelentőségére. A helyi társadalom egységében gondolkodva ez a mai kiállítás is bizonyság számomra, hogy várospolitikánk nem hagyhatja a továbbiakban figyelmen kívül a körünkben élő és alkotó művészeinket. Velük komoly kulturális és társadalmi tényezőként kell számolnunk a jövőben. Remélem, hogy a mostani karácsonyi kiállítás egy hagyományteremtő alkalom, amely alkalommal a jövőben is ráirányíthatjuk a figyelmet nem csupán szociálisan rászoruló polgártársainkra, hanem a körünkben tevékenykedő alkotó művészeinkre is.

Végső soron megköszönöm a kiállítás kigondolóinak szervezőinek és a kiállítás létrejöttében közreműködőknek a munkáját és tevékenységét.

Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Címkék: kiállítás festmények képek  

Kategória: Művészet

Látta 124 ember.

Vágólapra másolás

Értékeld!

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu