Kis türelmet...
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
A tortalaphoz:
2 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál holland kakaó
2 evőkanál olaj
csipetnyi sütőpor
A krémhez:
25 dkg mascarpone krémsajt
20 dkg porcukor
20 dkg görög joghurt
3 dl habtejszín
10 g zselatin
20 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín
8 db oreo keksz
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában kb. 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint, végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük, és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél oreo keksszel díszítjük
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 7 éve
Látta 75 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!