Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:


Másnap történt, hogy miután lejöttek a hegyről, hatalmas tömeggel találta magát szembe. Egyszer csak egy ember odakiáltott a sokaságból: - Mester, kérlek, nézd meg a fiamat, mert ő az egyetlen gyermekem, és íme egy szellem1 meg szokta ragadni, mire hirtelen kiáltozni kezd, rángatja őt, habzik a szája, és alig akar elmenni tőle, mikor gyötri! Megkértem a tanítványaidat, hogy űzzék ki, de nem tudták. Jézus ekkor így válaszolt: - Hitetlen és eltorzult2 nemzedék, hát meddig leszek még veletek, és tűrlek el benneteket?! Hozd ide a fiadat! De a fiú még oda sem ért, mikor szaggatni és marcangolni kezdte a démon. Jézus azonban ráparancsolt a tisztátalan szellemre, és meggyógyította a gyermeket, majd visszaadta apjának. Erre valamennyien megdöbbentek Isten nagyságán. De miközben mindnyájan csodálkoztak mindazon, amiket tett...” Luk 9:38-43. SZPA


elálmélkodának” (ἐκπλήσσω ekplésszó):

1) kiüt; elűz 

2) passzív alak: megdöbben, megijed, magán kívül van


Sok fordítás nem jól mutatják be, mi történt. Az emberek teljesen fel voltak dúlva. Megdöbbentek. Ha magyarok lettek volna, ilyeneket mondtak volna: “Tyűha! Mi a fene ez? Ezt hogy csinálta? Ki ez az ember? Azta!” és hasonlókat.


A démonok kiűzése Jézus előtt nem létezett. Ha valakibe bement, a haláláig benne is maradt. Jézus elhozta a szabadulást. Ezért döbbentek meg.


A fiúban az epilepszia démona volt. Az nem idegbetegség, hanem démon. Ki lehet űzni.


Jézus a tanítványait felhatalmazta:


Utatokon ezt hirdessétek: „Közel van már a mennyek királysága!” Erőtleneket gyógyítsatok, halottakat támasszatok, leprásokat tisztítsatok, démonokat űzzetek! Ajándékba kaptátok, ajándékba adjátok!

Mt 10:7-8.


Minden hívőnek jogában áll démont űzni. És szükség is van rá. Jézus ezt a hatalmat nem véletlenül adta. Arra, hogy használjuk.

Ha neked még nincs rá hited, akkor keresd Istent. Tanulmányozd a témát, és gyakorolj hitet. Meg fogod tapasztalni a tanítványok örömét:


Mikor pedig a hetven tanítvány visszatért, örömmel újságolták: - Uram, még a démonok is engedelmeskednek nekünk a te nevedben!

Luk 10:17.


Ha nem hiszel ebben, akkor felül kell vizsgálnod a vallásodat. A gyülekezetedet, annak tanításait és hitgyakorlatát. Akkor ugyanis ROSSZ HELYEN VAGY. Menj oda, ahol Isten ereje működik.


1 πνευ̑μα (pneuma)

1) szél, fuvallat

2) lélegzet, lehelet

3) szellem

4) szellemi lény; kísértet


2 διαστρέφω (diasztrephó)

1) megfordít, elfordít

2) eltérít, eltévelyít, eltántorít, megzavar, elferdít, eltorzít

3) passzív participium: elhajlott, fonák, romlott, torz



Címkék: démon epilepszia jézus ördög

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu