Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

“Tiramisu” avagy “Dobj fel, babám!” – Olasz finomság.

8 személyre
Hozzávalók: 4 tojássárgája , 120g porcukor , 1mk őrölt fahéj , 500 g natúr tejszínes krémsajt (mascarpone), 1dl erős fekete kávé , 1/2dl rum vagy konyak,  300-350 g babapiskóta , 1ek kakaópor.

network.hu

Elkészítés:
A tojássárgákat habosra, szinte fehéredésig keverjük a porcukorral és a fahéjjal.   Apránként hozzáadjuk a krémsajtot, azzal is jól kikeverjük, hogy pillekönnyű legyen a krém. Erős feketekávét főzünk. Mélytányérba öntjük, hozzáadjuk a rumot és gyors mozdulatokkal hogy el ne ázzanak, egyenként megforgatjuk benne a babapiskótákat. Egy sort lerakunk egy 24-26 cm átmérőjű porcelántál aljára, az oldalát pedig félbetört babapiskótákkal rakjuk ki. Rásimítjuk a krém felét, aztán ismét kávéba forgatott babapiskóta következik, végül a maradék krém. Kivitelesen ne simítsuk el túlságosan a krémet a tetején, inkább maradjon egy kicsit “kócos” így a végén “rajzosabb”, szebb felületet kapunk. A tálat gondosan letakarjuk fóliával és legalább 5-6 órát hidegre tesszük.

Tálaláskor a tetejét meghintjük jól kakaó porral és a tálban hagyva tortaszerűen szeleteljük és fogyasztható!

Címkék: nemzetek konyhája sütemény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu